
Banánový chlebíček
Máte doma přezrálé banány a nevíte, co s nimi? Neplýtvejte a připravte si lahodný banánový chlebíček podle našeho receptu. Tento banánový chlebíček je skvělým způsobem, jak využít banány, které by jinak skončily v koši. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek vás mile překvapí. Ideální jako snídaně, svačina nebo dezert ke kávě.

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Americká
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Máslo 130 g
- Banán 3 ks
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Cukr tmavý 200 g
- Vejce 2 ks
- Mouka hladká 190 g
- Jedlá soda 1/2 člž
- Kypřící prášek 1 člž
- Skořice mletá 1/4 člž
- Javorový sirup BIO 60 ml
- Máslo 130 g
- Banán 3 ks
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Cukr tmavý 200 g
- Vejce 2 ks
- Mouka hladká 190 g
- Jedlá soda 1/2 člž
- Kypřící prášek 1 člž
- Skořice mletá 1/4 člž
- Javorový sirup BIO 60 ml
Příprava
- 1Banány dejte do mělké misky a rozmačkejte je vidličkou. Troubu rozehřejte na 160 °C a formu na hřbet dlouhou zhruba 32 cm a širokou 7 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
- 2Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy robotu a našlehejte dokrémova a světle hněda. Postupně po jednom přidávejte vejce a dobře je zašlehávejte. Hladkou mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva, jedlou sodou a skořicí. Vše přisypte k těstu. Nakonec do něj vlijte i javorový sirup, přidejte rozmačkané banány a dobře promíchejte.
- 3Těsto přendejte do připravené formy a pečte 1 hodinu. Pokud bude i po hodinovém pečení ulpívat těsto na zabodnuté špejli, pečte o trochu déle. Vyklopte na mřížku, nechte zchladnout.
- 1Banány dejte do mělké misky a rozmačkejte je vidličkou. Troubu rozehřejte na 160 °C a formu na hřbet dlouhou zhruba 32 cm a širokou 7 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
- 2Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy robotu a našlehejte dokrémova a světle hněda. Postupně po jednom přidávejte vejce a dobře je zašlehávejte. Hladkou mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva, jedlou sodou a skořicí. Vše přisypte k těstu. Nakonec do něj vlijte i javorový sirup, přidejte rozmačkané banány a dobře promíchejte.
- 3Těsto přendejte do připravené formy a pečte 1 hodinu. Pokud bude i po hodinovém pečení ulpívat těsto na zabodnuté špejli, pečte o trochu déle. Vyklopte na mřížku, nechte zchladnout.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.