Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBanánový chlebíček
Albert logoAlbert logo
  • Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Americká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 130 g
  • Banán 3 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Cukr tmavý 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 190 g
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Skořice mletá 1/4 člž
  • Javorový sirup BIO 60 ml
  • Máslo 130 g
  • Banán 3 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Cukr tmavý 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 190 g
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Skořice mletá 1/4 člž
  • Javorový sirup BIO 60 ml

Příprava

1
Banány dejte do mělké misky a rozmačkejte je vidličkou. Troubu rozehřejte na 160 °C a formu na hřbet dlouhou zhruba 32 cm a širokou 7 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
2
Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy robotu a našlehejte dokrémova a světle hněda. Postupně po jednom přidávejte vejce a dobře je zašlehávejte. Hladkou mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva, jedlou sodou a skořicí. Vše přisypte k těstu. Nakonec do něj vlijte i javorový sirup, přidejte rozmačkané banány a dobře promíchejte.
3
Těsto přendejte do připravené formy a pečte 1 hodinu. Pokud bude i po hodinovém pečení ulpívat těsto na zabodnuté špejli, pečte o trochu déle. Vyklopte na mřížku, nechte zchladnout.
1
Banány dejte do mělké misky a rozmačkejte je vidličkou. Troubu rozehřejte na 160 °C a formu na hřbet dlouhou zhruba 32 cm a širokou 7 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
2
Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy robotu a našlehejte dokrémova a světle hněda. Postupně po jednom přidávejte vejce a dobře je zašlehávejte. Hladkou mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva, jedlou sodou a skořicí. Vše přisypte k těstu. Nakonec do něj vlijte i javorový sirup, přidejte rozmačkané banány a dobře promíchejte.
3
Těsto přendejte do připravené formy a pečte 1 hodinu. Pokud bude i po hodinovém pečení ulpívat těsto na zabodnuté špejli, pečte o trochu déle. Vyklopte na mřížku, nechte zchladnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.