Banánový chlebíček s ořechy
Ingredience
125 g | másla |
175 g | tmavého cukru |
1 | lžička vanilkového extraktu |
2 | vejce |
4 | banány |
225 g | hladké mouky |
1 | lžička kypřicího prášku |
1 | lžička jedlé sody |
1 | lžička mleté skořice |
70 g | lískových ořechů |
120 g | medu |
100 g | tmavé |
vysokoprocentní čokolády | |
hrubá mouka | |
Na ozdobení: | |
---|---|
50 g | měkkého karamelu |
2 | lžíce smetany ke šlehání |
1–2 | hrsti ořechů (směs lískových a vlašských) |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr a extrakt dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 8–10 minut do světlé a nadýchané pěny. Poté postupně zašlehejte vejce. Nakonec do směsi přidejte banány, mouku smíchanou s kypřicím práškem sodou a skořicí, lískové ořechy, med i čokoládu. Směs přendejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy o rozměrech 26 x 11 cm a objemu zhruba 2,5 litru. Pečte asi hodinu a čtvrt nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Vyndejte z trouby, 20 minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte. Karamel zahřejte se smetanou, nechte mírně zchladnout, pak směsí přelijte chlebíček, posypejte ořechy, nechte chvíli tuhnout a pak podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY