×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Banánový chlebíček s ořechy

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Banánový chlebíček s ořechy

Co budete potřebovat

125 g másla
175 g tmavého cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
4 banány
225 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté skořice
70 g lískových ořechů
120 g medu
100 g tmavé
vysokoprocentní čokolády
hrubá mouka
Na ozdobení:
50 g měkkého karamelu
2 lžíce smetany ke šlehání
1–2 hrsti ořechů (směs lískových a vlašských)

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr a extrakt dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 8–10 minut do světlé a nadýchané pěny. Poté postupně zašlehejte vejce. Nakonec do směsi přidejte banány, mouku smíchanou s kypřicím práškem sodou a skořicí, lískové ořechy, med i čokoládu. Směs přendejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy o rozměrech 26 x 11 cm a objemu zhruba 2,5 litru. Pečte asi hodinu a čtvrt nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Vyndejte z trouby, 20 minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte. Karamel zahřejte se smetanou, nechte mírně zchladnout, pak směsí přelijte chlebíček, posypejte ořechy, nechte chvíli tuhnout a pak podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Banánový chlebíček s ořechy

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

125 g másla
175 g tmavého cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
4 banány
225 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté skořice
70 g lískových ořechů
120 g medu
100 g tmavé
vysokoprocentní čokolády
hrubá mouka
Na ozdobení:
50 g měkkého karamelu
2 lžíce smetany ke šlehání
1–2 hrsti ořechů (směs lískových a vlašských)

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr a extrakt dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 8–10 minut do světlé a nadýchané pěny. Poté postupně zašlehejte vejce. Nakonec do směsi přidejte banány, mouku smíchanou s kypřicím práškem sodou a skořicí, lískové ořechy, med i čokoládu. Směs přendejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy o rozměrech 26 x 11 cm a objemu zhruba 2,5 litru. Pečte asi hodinu a čtvrt nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Vyndejte z trouby, 20 minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte. Karamel zahřejte se smetanou, nechte mírně zchladnout, pak směsí přelijte chlebíček, posypejte ořechy, nechte chvíli tuhnout a pak podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty