×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Banánový chlebíček s ořechy

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Banánový chlebíček s ořechy

Co budete potřebovat

125 g másla
175 g tmavého cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
4 banány
225 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté skořice
70 g lískových ořechů
120 g medu
100 g tmavé
vysokoprocentní čokolády
hrubá mouka
Na ozdobení:
50 g měkkého karamelu
2 lžíce smetany ke šlehání
1–2 hrsti ořechů (směs lískových a vlašských)

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr a extrakt dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 8–10 minut do světlé a nadýchané pěny. Poté postupně zašlehejte vejce. Nakonec do směsi přidejte banány, mouku smíchanou s kypřicím práškem sodou a skořicí, lískové ořechy, med i čokoládu. Směs přendejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy o rozměrech 26 x 11 cm a objemu zhruba 2,5 litru. Pečte asi hodinu a čtvrt nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Vyndejte z trouby, 20 minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte. Karamel zahřejte se smetanou, nechte mírně zchladnout, pak směsí přelijte chlebíček, posypejte ořechy, nechte chvíli tuhnout a pak podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Banánový chlebíček s ořechy

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

125 g másla
175 g tmavého cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
4 banány
225 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté skořice
70 g lískových ořechů
120 g medu
100 g tmavé
vysokoprocentní čokolády
hrubá mouka
Na ozdobení:
50 g měkkého karamelu
2 lžíce smetany ke šlehání
1–2 hrsti ořechů (směs lískových a vlašských)

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr a extrakt dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 8–10 minut do světlé a nadýchané pěny. Poté postupně zašlehejte vejce. Nakonec do směsi přidejte banány, mouku smíchanou s kypřicím práškem sodou a skořicí, lískové ořechy, med i čokoládu. Směs přendejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy o rozměrech 26 x 11 cm a objemu zhruba 2,5 litru. Pečte asi hodinu a čtvrt nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Vyndejte z trouby, 20 minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte. Karamel zahřejte se smetanou, nechte mírně zchladnout, pak směsí přelijte chlebíček, posypejte ořechy, nechte chvíli tuhnout a pak podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty