×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Banánovo-karamelový koláč

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Banánovo-karamelový koláč

Co budete potřebovat

Na korpus
225 g BeBe sušenek, jemných rodinných
100 g pekanových ořechů
125 g másla, rozpuštěného + špetka soli
Na náplň
125 g másla, na kostky
400 g karamelového slazeného kondenzovaného mléka
½ lžičky soli
Na ozdobu
60 g pekanových ořechů
15 g moučkového cukru
4–5 zralých banánů
trochu citronové šťávy
275 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Sušenky rozmixuju v robotu, pekanové ořechy nasekám nahrubo a obojí smíchám s rozpuštěným máslem se špetkou soli. Na dno a okraje dortové formy o průměru 23 cm natlačím rovnoměrně sušenkovou směs a formu dám vychladit do lednice.

V pánvi rozpustím máslo. Pak přidám karamelové kondenzované mléko se špetkou soli a pomalu přivedu k varu, občas zamíchám. Náplň naliju na připravený základ ve formě a nechám alespoň hodinu chladit.

Troubu předehřeju na 180 °C a připravím si plech vyložený pečicím papírem. Pekanové ořechy opláchnu a nechám okapat. Dám je do misky, zasypu moučkovým cukrem a protřepu. Vyložím je na plech a peču 15 minut, občas plechem zatřesu. Opečené je nechám zchladnout. Banány nakrájím na tenké plátky a zastříknu je citronovou šťávou, aby neztmavly. Hezky je naaranžuju na vychlazený dort. Ušlehám šlehačku a dám ji na banány. Nakonec poházím ořechy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Banánovo-karamelový koláč

Dezert Náročné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 4 (21)

Co budete potřebovat

Na korpus
225 g BeBe sušenek, jemných rodinných
100 g pekanových ořechů
125 g másla, rozpuštěného + špetka soli
Na náplň
125 g másla, na kostky
400 g karamelového slazeného kondenzovaného mléka
½ lžičky soli
Na ozdobu
60 g pekanových ořechů
15 g moučkového cukru
4–5 zralých banánů
trochu citronové šťávy
275 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Sušenky rozmixuju v robotu, pekanové ořechy nasekám nahrubo a obojí smíchám s rozpuštěným máslem se špetkou soli. Na dno a okraje dortové formy o průměru 23 cm natlačím rovnoměrně sušenkovou směs a formu dám vychladit do lednice.

V pánvi rozpustím máslo. Pak přidám karamelové kondenzované mléko se špetkou soli a pomalu přivedu k varu, občas zamíchám. Náplň naliju na připravený základ ve formě a nechám alespoň hodinu chladit.

Troubu předehřeju na 180 °C a připravím si plech vyložený pečicím papírem. Pekanové ořechy opláchnu a nechám okapat. Dám je do misky, zasypu moučkovým cukrem a protřepu. Vyložím je na plech a peču 15 minut, občas plechem zatřesu. Opečené je nechám zchladnout. Banány nakrájím na tenké plátky a zastříknu je citronovou šťávou, aby neztmavly. Hezky je naaranžuju na vychlazený dort. Ušlehám šlehačku a dám ji na banány. Nakonec poházím ořechy.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty