×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Banánová bezlepková bábovka

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Banánová bezlepková bábovka

Co budete potřebovat

150g mandlí + 50g na vysypání formy
150g bezlepkové mouky
1 lžička jedlé sody
Špetka soli
4 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
170g třtinového cukru
2 zralé větší banány
150g másla + na vymazání formy
4 bílky
Moučkový cukr na posypání

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 170°C. Mandle rozemelte na jemno. Formu vymažte máslem a z namletých mandlí odeberte 50 g, jimiž formu vysypte. Ve větší míse smíchejte mleté mandle, bezlepkovou mouku, jedlou sodu a špetku soli. Zvlášť si vyšlehejte žloutky s vanilkovým extraktem a třtinovým cukrem. Banány pomocí vidličky rozmačkejte na kaši a přidejte k mouce. Máslo nechte rozpustit a spolu s vyšlehanými žloutky přidejte do mísy k mouce. Všechno spolu dobře promíchejte a vytvořte základ těsta na bábovku. Žloutky dobře vyšlehejte a zapracujte opatrně do těsta. Následně těsto přelijte do vysypané formy na bábovku a pečte v troubě 50 minut. Na konci pečení zkontrolujte píchnutím špejle do bábovky, ještě je hotová. Měla by být po vytáhnutí z bábovky suchá. Po vytáhnutí bábovky z trouby ji hned za tepla vyklopte z formy. Pokud by vám vychladla, už by se z formy špatně dostávala.  Poprašte bábovku  moučkovým cukrem a můžete servírovat.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Banánová bezlepková bábovka

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Videorecept
(0)

Co budete potřebovat

150g mandlí + 50g na vysypání formy
150g bezlepkové mouky
1 lžička jedlé sody
Špetka soli
4 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
170g třtinového cukru
2 zralé větší banány
150g másla + na vymazání formy
4 bílky
Moučkový cukr na posypání

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 170°C. Mandle rozemelte na jemno. Formu vymažte máslem a z namletých mandlí odeberte 50 g, jimiž formu vysypte. Ve větší míse smíchejte mleté mandle, bezlepkovou mouku, jedlou sodu a špetku soli. Zvlášť si vyšlehejte žloutky s vanilkovým extraktem a třtinovým cukrem. Banány pomocí vidličky rozmačkejte na kaši a přidejte k mouce. Máslo nechte rozpustit a spolu s vyšlehanými žloutky přidejte do mísy k mouce. Všechno spolu dobře promíchejte a vytvořte základ těsta na bábovku. Žloutky dobře vyšlehejte a zapracujte opatrně do těsta. Následně těsto přelijte do vysypané formy na bábovku a pečte v troubě 50 minut. Na konci pečení zkontrolujte píchnutím špejle do bábovky, ještě je hotová. Měla by být po vytáhnutí z bábovky suchá. Po vytáhnutí bábovky z trouby ji hned za tepla vyklopte z formy. Pokud by vám vychladla, už by se z formy špatně dostávala.  Poprašte bábovku  moučkovým cukrem a můžete servírovat.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty