Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Báječně jednoduché sous vide

Báječně jednoduché sous vide

Mimořádně křehké maso připravené moderní metodou sous vide, při které se vaří ve vakuu po dobu několika hodin při teplotě 85 °C. Díky tomu si pokrm zachová šťavnatost, neobyčejnou jemnost a delikátní chuť.

Ingredience

Česnekovo-petrželová omáčka
6 stroužků česneku
sůl
180 g zakysané smetany
2 lžíce majonézy
4 lžíce nakrájené petrželky
pepř

Postup přípravy

Pro přípravu v troubě odstraňte svrchní papírový obal. Maso ponechte ve vakuovém sáčku, vložte do pekáče nebo zapékací mísy a nezakrývejte. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Pro křupavou kůrčičku odstraňte sáček a dejte ještě na 10 minut zapéct pod gril.Maso lze připravit i v mikrovlnné troubě. Ponechte v neporušeném vakuovém sáčku a ohřívejte čtyři minuty při výkonu 600 W. Anebo jednoduše vložte na 30 minut do hrnce s vroucí vodou. Zážitek z kvalitního kusu Sous vide vepřového kolena za to stojí.

Omáčka
Česnek utřete se solí a vmíchejte do zakysané smetany. Přidejte majonézu, nasekanou petrželku a dochuťte čerstvě mletým pepřem.

Pomohl vám recept?
34hodnocení3

Další videorecepty