Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBáječné celerové gnocchi
Albert logoAlbert logo
  • Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi

Báječné celerové gnocchi

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Celer 600 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Parmazán 50 g
  • Brambory 600 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Vejce 1 ks
  • Špenát čerstvý 400 g
  • Sýr s modrou plísní 125 g
  • Vlašské ořechy 1 hrs.
  • Máslo 25 g
  • Celer 600 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Parmazán 50 g
  • Brambory 600 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Vejce 1 ks
  • Špenát čerstvý 400 g
  • Sýr s modrou plísní 125 g
  • Vlašské ořechy 1 hrs.
  • Máslo 25 g

Příprava

1
Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Očištěný celer nakrájejte na kusy a  dejte do pekáče. Zakapejte olejem a  pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a  slijte je. Oloupejte je a  mírně zchladlé nastrouhejte. Osolte a  opepřete. Přidejte vychladlý a  nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a  vejcem a  na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Těsto rozdělte na 4 části a  z  každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a  ty nasypte do vroucí vody. Vařte 2 až 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové gnocchi slijte.
3
Nasypte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte omytý a  osušený špenát a  nechte zavadnout. Rozdělte na talíře, posypte rozdrobeným sýrem a  nasucho orestovanými ořechy.
1
Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Očištěný celer nakrájejte na kusy a  dejte do pekáče. Zakapejte olejem a  pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a  slijte je. Oloupejte je a  mírně zchladlé nastrouhejte. Osolte a  opepřete. Přidejte vychladlý a  nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a  vejcem a  na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Těsto rozdělte na 4 části a  z  každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a  ty nasypte do vroucí vody. Vařte 2 až 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové gnocchi slijte.
3
Nasypte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte omytý a  osušený špenát a  nechte zavadnout. Rozdělte na talíře, posypte rozdrobeným sýrem a  nasucho orestovanými ořechy.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 28.02.2024 do 05.03.2024

Platný ještě 2 dny

Od 28.02.2024 do 05.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.