Báječné celerové gnocchi
Ingredience
600 g | celeru |
2 | lžíce olivového oleje |
600 g | brambor |
50 g | nastrouhaného parmazánu |
200 g | hladké mouky + trochu na podsypání |
1 | vejce |
25 g | másla |
400 g | čerstvého špenátu |
125 g | modrého sýra |
hrstka vlašských ořechů |
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Očištěný celer nakrájejte na kusy a dejte do pekáče. Zakapejte olejem a pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a slijte je. Oloupejte je a mírně zchladlé nastrouhejte. Osolte a opepřete. Přidejte vychladlý a nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a vejcem a na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Těsto rozdělte na 4 části a z každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a ty nasypte do vroucí vody. Vařte 2 až 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové gnocchi slijte.
Nasypte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte omytý a osušený špenát a nechte zavadnout. Rozdělte na talíře, posypte rozdrobeným sýrem a nasucho orestovanými ořechy.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY