×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Báječné celerové gnocchi

Další recepty a články

Pečené kotlety s citronovou...
Pečené kotlety s...
Pečené kotlety s citronovou...
Pečené kotlety s citronovou...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...

Báječné celerové gnocchi

Co budete potřebovat

600 g celeru
2 lžíce olivového oleje
600 g brambor
50 g nastrouhaného parmazánu
200 g hladké mouky + trochu na podsypání
1 vejce
25 g másla
400 g čerstvého špenátu
125 g modrého sýra
hrstka vlašských ořechů

Jak na to?

Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Očištěný celer nakrájejte na kusy a  dejte do pekáče. Zakapejte olejem a  pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a  slijte je. Oloupejte je a  mírně zchladlé nastrouhejte. Osolte a  opepřete. Přidejte vychladlý a  nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a  vejcem a  na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Těsto rozdělte na 4 části a  z  každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a  ty nasypte do vroucí vody. Vařte 2 až 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové gnocchi slijte.
Nasypte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte omytý a  osušený špenát a  nechte zavadnout. Rozdělte na talíře, posypte rozdrobeným sýrem a  nasucho orestovanými ořechy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Báječné celerové gnocchi

Hlavní chod Snadné Italská Vegetariánské Vegetariánské Jak na kořenovou zeleninu Magazín 1/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (21)

Co budete potřebovat

600 g celeru
2 lžíce olivového oleje
600 g brambor
50 g nastrouhaného parmazánu
200 g hladké mouky + trochu na podsypání
1 vejce
25 g másla
400 g čerstvého špenátu
125 g modrého sýra
hrstka vlašských ořechů

Jak na to?

Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Očištěný celer nakrájejte na kusy a  dejte do pekáče. Zakapejte olejem a  pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a  slijte je. Oloupejte je a  mírně zchladlé nastrouhejte. Osolte a  opepřete. Přidejte vychladlý a  nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a  vejcem a  na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Těsto rozdělte na 4 části a  z  každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a  ty nasypte do vroucí vody. Vařte 2 až 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové gnocchi slijte.
Nasypte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte omytý a  osušený špenát a  nechte zavadnout. Rozdělte na talíře, posypte rozdrobeným sýrem a  nasucho orestovanými ořechy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečené kotlety s citronovou...
Pečené kotlety s citronovou...
Pečené kotlety s citronovou...
Pečené kotlety s citronovou...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat