×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Báječné celerové gnocchi
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Italská , Vegetariánské , Vegetariánské ,

Báječné celerové gnocchi

Co budu potřebovat

600 g celeru
2 lžíce olivového oleje
600 g brambor
50 g nastrouhaného parmazánu
200 g hladké mouky + trochu na podsypání
1 vejce
25 g másla
400 g čerstvého špenátu
125 g modrého sýra
hrstka vlašských ořechů

Jak na to?

Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Očištěný celer nakrájejte na kusy a  dejte do pekáče. Zakapejte olejem a  pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a  slijte je. Oloupejte je a  mírně zchladlé nastrouhejte. Osolte a  opepřete. Přidejte vychladlý a  nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a  vejcem a  na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Těsto rozdělte na 4 části a  z  každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a  ty nasypte do vroucí vody. Vařte 2 až 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové gnocchi slijte.
Nasypte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte omytý a  osušený špenát a  nechte zavadnout. Rozdělte na talíře, posypte rozdrobeným sýrem a  nasucho orestovanými ořechy.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pečené kotlety s citronovou kůrou, smetanou a  mrkvovo-celerovými hranolky

    Hlavní chod 60 minut
  • Petrželový chlebíček s limetkou

    Dezert nad 60 minut