Baby krůta s kaštanovou nádivkou a batátové hranolky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Den předem připravte krůtu na pečení. Kůži dobře osušte a celou krůtu pečlivě nasolte. Nezapomeňte solit také zevnitř. Položte krůtu na pekáč a nezakrytou nechte v lednici odpočívat 24 hodin.
Ostrým špičatým nožem nařízněte kaštany do kříže. Vložte do hrnce, zalijte vodou a nechte pět minut vařit. Slijte je a ještě teplé oloupejte. Vraťte zpátky do hrnce, zalijte novou vodou a vařte 20 až 30 minut doměkka. Uvařené kaštany nechte oschnout a pak nahrubo nasekejte.
Troubu rozehřejte na 220 °C.
Sušené houby nalámejte do misky a zalijte vínem. Dejte zatím stranou. Šalotky nakrájejte na kostičky a opečte na másle dozlatova. Nechte trochu vychladnout a potom přesuňte k houbám. Přidejte lístky tymiánu, nasekané kaštany, toustový chleba nakrájený na kostičky a klobásku vymačkanou ze střívka. Promíchejte.
Do břicha krůty vložte nádivku. Přečnívající kůži spíchněte párátky nebo ji sešijte kuchyňským provázkem.
Krůtu položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a dejte péct. Po 10 minutách stáhněte teplotu na 170 °C a pečte celkem tři až tři a půl hodiny. Během pečení položte na krůtu kousky másla a v polovině pečení ji obraťte na záda.
Po vytažení z trouby zabalte krůtu na půl hodiny do alobalu a nechte odpočinout.
Batátové hranolky smíchejte v míse s olivovým olejem, rozmarýnem a nasekaným česnekem. Posolte a proházejte, aby se všechny hranolky obalily olejem a bylinkami. Vložte do horkovzdušné fritézy Philips a upečte dle návodu.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Baby krůta s kaštanovou nádivkou a batátové hranolky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Den předem připravte krůtu na pečení. Kůži dobře osušte a celou krůtu pečlivě nasolte. Nezapomeňte solit také zevnitř. Položte krůtu na pekáč a nezakrytou nechte v lednici odpočívat 24 hodin.
Ostrým špičatým nožem nařízněte kaštany do kříže. Vložte do hrnce, zalijte vodou a nechte pět minut vařit. Slijte je a ještě teplé oloupejte. Vraťte zpátky do hrnce, zalijte novou vodou a vařte 20 až 30 minut doměkka. Uvařené kaštany nechte oschnout a pak nahrubo nasekejte.
Troubu rozehřejte na 220 °C.
Sušené houby nalámejte do misky a zalijte vínem. Dejte zatím stranou. Šalotky nakrájejte na kostičky a opečte na másle dozlatova. Nechte trochu vychladnout a potom přesuňte k houbám. Přidejte lístky tymiánu, nasekané kaštany, toustový chleba nakrájený na kostičky a klobásku vymačkanou ze střívka. Promíchejte.
Do břicha krůty vložte nádivku. Přečnívající kůži spíchněte párátky nebo ji sešijte kuchyňským provázkem.
Krůtu položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a dejte péct. Po 10 minutách stáhněte teplotu na 170 °C a pečte celkem tři až tři a půl hodiny. Během pečení položte na krůtu kousky másla a v polovině pečení ji obraťte na záda.
Po vytažení z trouby zabalte krůtu na půl hodiny do alobalu a nechte odpočinout.
Batátové hranolky smíchejte v míse s olivovým olejem, rozmarýnem a nasekaným česnekem. Posolte a proházejte, aby se všechny hranolky obalily olejem a bylinkami. Vložte do horkovzdušné fritézy Philips a upečte dle návodu.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio