Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Baby krůta s kaštanovou nádivkou a batátové hranolky

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční věnec
Vánoční věnec
Vánoční věnec
Vánoční věnec
Tmavé linecké se slaným...
Tmavé linecké se...
Tmavé linecké se slaným...
Tmavé linecké se slaným...
Perníčkové vločky zdobené...
Perníčkové vločky...
Perníčkové vločky zdobené...
Perníčkové vločky zdobené...
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les

Baby krůta s kaštanovou nádivkou a batátové hranolky

Co budete potřebovat

1 baby krůta
sůl
30 g másla
600 g batátových hranolek
olivový olej
pár snítek rozmarýnu
2 stroužky česneku
Nádivka
200 g kaštanů
20 g sušených hub, nejlépe hříbků
150 ml bílého vína
3 šalotky
1 lžíce másla
2 lžíce čerstvého tymiánu
3 plátky čerstvého toustového chleba
600 g bílé klobásky

Jak na to?

Den předem připravte krůtu na pečení. Kůži dobře osušte a celou krůtu pečlivě nasolte. Nezapomeňte solit také zevnitř. Položte krůtu na pekáč a nezakrytou nechte v lednici odpočívat 24 hodin.
Ostrým špičatým nožem nařízněte kaštany do kříže. Vložte do hrnce, zalijte vodou a nechte pět minut vařit. Slijte je a ještě teplé oloupejte. Vraťte zpátky do hrnce, zalijte novou vodou a vařte 20 až 30 minut doměkka. Uvařené kaštany nechte oschnout a pak nahrubo nasekejte.
Troubu rozehřejte na 220 °C.
Sušené houby nalámejte do misky a zalijte vínem. Dejte zatím stranou. Šalotky nakrájejte na kostičky a opečte na másle dozlatova. Nechte trochu vychladnout a potom přesuňte k houbám. Přidejte lístky tymiánu, nasekané kaštany, toustový chleba nakrájený na kostičky a klobásku vymačkanou ze střívka. Promíchejte.
Do břicha krůty vložte nádivku. Přečnívající kůži spíchněte párátky nebo ji sešijte kuchyňským provázkem.
Krůtu položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a dejte péct. Po 10 minutách stáhněte teplotu na 170 °C a pečte celkem tři až tři a půl hodiny. Během pečení položte na krůtu kousky másla a v polovině pečení ji obraťte na záda.
Po vytažení z trouby zabalte krůtu na půl hodiny do alobalu a nechte odpočinout.
Batátové hranolky smíchejte v míse s olivovým olejem, rozmarýnem a nasekaným česnekem. Posolte a proházejte, aby se všechny hranolky obalily olejem a bylinkami. Vložte do horkovzdušné fritézy Philips a upečte dle návodu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Baby krůta s kaštanovou nádivkou a batátové hranolky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Vánoce Rozmarýn , Tymián Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6–8
(0)
Ještě nevíte, čím rodinu pohostíte na 1. svátek vánoční? Máme pro vás tip! Opravdový majstrštyk hodný sváteční tabule. Baby krůta s kaštanovou nádivkou a batátové hranolky!

Co budete potřebovat

1 baby krůta
sůl
30 g másla
600 g batátových hranolek
olivový olej
pár snítek rozmarýnu
2 stroužky česneku
Nádivka
200 g kaštanů
20 g sušených hub, nejlépe hříbků
150 ml bílého vína
3 šalotky
1 lžíce másla
2 lžíce čerstvého tymiánu
3 plátky čerstvého toustového chleba
600 g bílé klobásky

Jak na to?

Den předem připravte krůtu na pečení. Kůži dobře osušte a celou krůtu pečlivě nasolte. Nezapomeňte solit také zevnitř. Položte krůtu na pekáč a nezakrytou nechte v lednici odpočívat 24 hodin.
Ostrým špičatým nožem nařízněte kaštany do kříže. Vložte do hrnce, zalijte vodou a nechte pět minut vařit. Slijte je a ještě teplé oloupejte. Vraťte zpátky do hrnce, zalijte novou vodou a vařte 20 až 30 minut doměkka. Uvařené kaštany nechte oschnout a pak nahrubo nasekejte.
Troubu rozehřejte na 220 °C.
Sušené houby nalámejte do misky a zalijte vínem. Dejte zatím stranou. Šalotky nakrájejte na kostičky a opečte na másle dozlatova. Nechte trochu vychladnout a potom přesuňte k houbám. Přidejte lístky tymiánu, nasekané kaštany, toustový chleba nakrájený na kostičky a klobásku vymačkanou ze střívka. Promíchejte.
Do břicha krůty vložte nádivku. Přečnívající kůži spíchněte párátky nebo ji sešijte kuchyňským provázkem.
Krůtu položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a dejte péct. Po 10 minutách stáhněte teplotu na 170 °C a pečte celkem tři až tři a půl hodiny. Během pečení položte na krůtu kousky másla a v polovině pečení ji obraťte na záda.
Po vytažení z trouby zabalte krůtu na půl hodiny do alobalu a nechte odpočinout.
Batátové hranolky smíchejte v míse s olivovým olejem, rozmarýnem a nasekaným česnekem. Posolte a proházejte, aby se všechny hranolky obalily olejem a bylinkami. Vložte do horkovzdušné fritézy Philips a upečte dle návodu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční věnec
Vánoční věnec
Vánoční věnec
Vánoční věnec
Tmavé linecké se slaným...
Tmavé linecké se...
Tmavé linecké se slaným...
Tmavé linecké se slaným...
Perníčkové vločky zdobené...
Perníčkové vločky...
Perníčkové vločky zdobené...
Perníčkové vločky zdobené...
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les

Inspirujte se podobnými recepty