Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou

Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou

Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou
Náročné
46-60 minut
3/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 50 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Estragon 1 hrs.
  • Česnek 1 strouž.
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Králičí stehna 2 ks
  • Brambory vařené
  • Pancetta 10 plát.
  • Zakysaná smetana tučná 3 plž
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Citronová šťáva
  • Sůl
  • Máslo 50 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Estragon 1 hrs.
  • Česnek 1 strouž.
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Králičí stehna 2 ks
  • Brambory vařené
  • Pancetta 10 plát.
  • Zakysaná smetana tučná 3 plž
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Citronová šťáva
  • Sůl

Příprava

1
Máslo promíchejte s bylinkami, česnekem a citronovou kůrou a rozdělte ho na poloviny. Každou zabalte do potravinářské fólie, aby bylo máslo zformované do válečku, a dejte ztuhnout do chladničky. Králičí stehna vykostěte – malým nožem kolem dokola odřízněte maso co nejtěsněji u stehenní kosti a kost vytrhněte ven. Do vzniklých otvorů vložte válečky másla. Každé stehno omotejte 5 plátky pancetty. (Takto připravená stehna vydrží v chladničce 24 hodin.)
2
Troubu předehřejte na 220 °C. Stehna dejte do pekáče a pečte je 30–45 minut. Vyndejte z trouby a po 5 minutách nakrájejte na plátky.
3
Smetanu smíchejte s oběma hořčicemi, zahřejte ji a nechte zhoustnout. Ochuťte citronovou šťávou, případně osolte. Plátky masa přelijte omáčkou a podávejte s vařeným bramborami.
1
Máslo promíchejte s bylinkami, česnekem a citronovou kůrou a rozdělte ho na poloviny. Každou zabalte do potravinářské fólie, aby bylo máslo zformované do válečku, a dejte ztuhnout do chladničky. Králičí stehna vykostěte – malým nožem kolem dokola odřízněte maso co nejtěsněji u stehenní kosti a kost vytrhněte ven. Do vzniklých otvorů vložte válečky másla. Každé stehno omotejte 5 plátky pancetty. (Takto připravená stehna vydrží v chladničce 24 hodin.)
2
Troubu předehřejte na 220 °C. Stehna dejte do pekáče a pečte je 30–45 minut. Vyndejte z trouby a po 5 minutách nakrájejte na plátky.
3
Smetanu smíchejte s oběma hořčicemi, zahřejte ji a nechte zhoustnout. Ochuťte citronovou šťávou, případně osolte. Plátky masa přelijte omáčkou a podávejte s vařeným bramborami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.