×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bábovka s čokoládou
60 minut , Dezert , Velmi snadné ,

Bábovka s čokoládou

Co budu potřebovat

180 g másla
260 g moučkového cukru
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
125 ml mléka
30 ml rumu
300 g polohrubé mouky
1/2 kypřicího prášku
špetka soli
70–100 g hořké čokolády, nasekané nahrubo
máslo a hrubá mouka na vysypání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo s cukrem a žloutky vyšlehejte do pěny. V jiné nádobě si připravte snih. Do máslove směsi vmíchejte mléko a rum. Přisypte mouku se solí a práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte sníh. Bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Vlijte polovinu těsta, na ní vsypte čokoládu a dolijte zbytek těsta. Pečte 45 minut.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

    Dezert 60 minut
  • Meruňkové bramborové knedlíky

    Dezert 60 minut
  • Řecké jogurtové koblihy

    Dezert 45 minut