Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 hovězí burgery Albert
100 g plátků cheddaru
100 g plátků slaniny
4 avokáda
1 citron
1 červená cibule
2 keříková rajčata
1 hrst salátových listů
2 lžíce sezamových semínek
Česneková majonéza:
4 lžíce majonézy
1 stroužek česneku
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř

Postup přípravy

Rozpalte gril.

Na rozpálenou mřížku vložte maso a opékejte z každé strany přibližně 2 minuty. Na vrchní stranu masa poklaďte plátky sýra a nechte roztéct. Slaninu ogrilujte dokřupava.

Připravte česnekovou majonézu smícháním majonézy, prolisovaného česneku, citronovou šťávou, soli a pepře.

Avokáda rozkrojte napůl, odstraňte pecku a pomocí lžíce vyjměte dužinu, kterou zakápněte šťávou z citronu. Jednu polovinu avokáda ze spodu lehce seřízněte, aby burger lépe držel na talíři.

Spodní díl avokáda pomažte česnekovou majonézou, přidejte pár salátových listů a ogrilované maso se sýrem a slaninu. Pak přidejte na plátky nakrájenou cibuli a rajče. Přiklopte vrchním dílem avokáda a lehce zasypte sezamovými semínky.

Ihned podávejte.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
8hodnocení3

Další videorecepty