×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Avokádové hranolky

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Avokádové hranolky

Co budete potřebovat

2 velká avokáda, nakrájená na plátky
šťáva z ½ limetky
sůl a pepř
40 g hladké mouky
1 vejce, prošlehané
100 g strouhanky
2 lžíce oleje
NA DIP
1 čerstvá zelená chilli paprička, nakrájená
140 ml majonézy
70 ml bílého hustého jogurtu
hrst koriandrových lístků, nasekaných
¼ lžičky mletého kmínu
1 lžička čerstvého kopru
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Do pekáče vlijte 1 lžíci oleje a dejte stranou. Plátky avokáda pokapejte šťávou z limetky, jemně osolte a opepřete. Obalte v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Přesuňte na plech a pokapejte zbytkem oleje. Pečte 15–20 minut dozlatova. Suroviny na dip zpracujte v robotu dohladka. Pokud ho rovnou všechen nesníte, vydrží v lednici až 4 týdny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Avokádové hranolky

Velmi snadné Grilování Magazín 6/2016
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

2 velká avokáda, nakrájená na plátky
šťáva z ½ limetky
sůl a pepř
40 g hladké mouky
1 vejce, prošlehané
100 g strouhanky
2 lžíce oleje
NA DIP
1 čerstvá zelená chilli paprička, nakrájená
140 ml majonézy
70 ml bílého hustého jogurtu
hrst koriandrových lístků, nasekaných
¼ lžičky mletého kmínu
1 lžička čerstvého kopru
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Do pekáče vlijte 1 lžíci oleje a dejte stranou. Plátky avokáda pokapejte šťávou z limetky, jemně osolte a opepřete. Obalte v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Přesuňte na plech a pokapejte zbytkem oleje. Pečte 15–20 minut dozlatova. Suroviny na dip zpracujte v robotu dohladka. Pokud ho rovnou všechen nesníte, vydrží v lednici až 4 týdny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty