×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Avokádové hranolky

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Avokádové hranolky

Co budete potřebovat

2 velká avokáda, nakrájená na plátky
šťáva z ½ limetky
sůl a pepř
40 g hladké mouky
1 vejce, prošlehané
100 g strouhanky
2 lžíce oleje
NA DIP
1 čerstvá zelená chilli paprička, nakrájená
140 ml majonézy
70 ml bílého hustého jogurtu
hrst koriandrových lístků, nasekaných
¼ lžičky mletého kmínu
1 lžička čerstvého kopru
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Do pekáče vlijte 1 lžíci oleje a dejte stranou. Plátky avokáda pokapejte šťávou z limetky, jemně osolte a opepřete. Obalte v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Přesuňte na plech a pokapejte zbytkem oleje. Pečte 15–20 minut dozlatova. Suroviny na dip zpracujte v robotu dohladka. Pokud ho rovnou všechen nesníte, vydrží v lednici až 4 týdny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Avokádové hranolky

Velmi snadné Grilování Magazín 6/2016 Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

2 velká avokáda, nakrájená na plátky
šťáva z ½ limetky
sůl a pepř
40 g hladké mouky
1 vejce, prošlehané
100 g strouhanky
2 lžíce oleje
NA DIP
1 čerstvá zelená chilli paprička, nakrájená
140 ml majonézy
70 ml bílého hustého jogurtu
hrst koriandrových lístků, nasekaných
¼ lžičky mletého kmínu
1 lžička čerstvého kopru
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Do pekáče vlijte 1 lžíci oleje a dejte stranou. Plátky avokáda pokapejte šťávou z limetky, jemně osolte a opepřete. Obalte v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Přesuňte na plech a pokapejte zbytkem oleje. Pečte 15–20 minut dozlatova. Suroviny na dip zpracujte v robotu dohladka. Pokud ho rovnou všechen nesníte, vydrží v lednici až 4 týdny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty