Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 velká avokáda, nakrájená na plátky
šťáva z ½ limetky
sůl a pepř
40 g hladké mouky
1 vejce, prošlehané
100 g strouhanky
2 lžíce oleje
NA DIP
1 čerstvá zelená chilli paprička, nakrájená
140 ml majonézy
70 ml bílého hustého jogurtu
hrst koriandrových lístků, nasekaných
¼ lžičky mletého kmínu
1 lžička čerstvého kopru
sůl a pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C. Do pekáče vlijte 1 lžíci oleje a dejte stranou. Plátky avokáda pokapejte šťávou z limetky, jemně osolte a opepřete. Obalte v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Přesuňte na plech a pokapejte zbytkem oleje. Pečte 15–20 minut dozlatova. Suroviny na dip zpracujte v robotu dohladka. Pokud ho rovnou všechen nesníte, vydrží v lednici až 4 týdny.

Pomohl vám recept?
9hodnocení3

Další videorecepty