×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Asijské vepřové kostky s lilkem

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži

Asijské vepřové kostky s lilkem

Co budete potřebovat

3 lžíce slunečnicového oleje AQ
650 g vepřových kostek
2 lilky
2 lžíce třtinového cukru ABio
5 hvězdiček badyánu
1 svitek skořice
2 cibule
zázvor
1 červená chilli paprička
svazek koriandru AQ
2 lžíce rybí omáčky
1 velká limeta

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte kostky masa a ze všech stran je dohněda opečte, aby se maso zatáhlo a udrželo si uvnitř veškerou šťávu. Pak maso vyjměte z hrnce, naopak do něj dejte zbylý olej a na něm doměkka osmahněte lilek. Lilek vyjměte, do hrnce vsypte cukr a nechte jej zkaramelizovat. Pak vraťte do hrnce maso i lilek a přidejte rovněž badyán a skořici, opatrně, ale důkladně promíchejte, aby se vše obalilo karamelem.
2. Pak přidejte cibuli, zázvor a polovinu chilli papričky a pár minut opékejte. Poté vmíchejte i koriandr a rybí omáčku, vlijte tolik vody, aby bylo maso z velké části ponořené, přiklopte a dejte na hodinu do trouby. Poté dochuťte šťávou z limety, případně i rybí omáčkou. Podávejte ozdobené koriandrem.
Tip - Jako přílohu podávejte rýži, brambory anebo čerstvý chléb.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Asijské vepřové kostky s lilkem

Hlavní chod Snadné Asijská Magazín 7/2013
Průměrné hodnocení 3 (12)

Co budete potřebovat

3 lžíce slunečnicového oleje AQ
650 g vepřových kostek
2 lilky
2 lžíce třtinového cukru ABio
5 hvězdiček badyánu
1 svitek skořice
2 cibule
zázvor
1 červená chilli paprička
svazek koriandru AQ
2 lžíce rybí omáčky
1 velká limeta

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte kostky masa a ze všech stran je dohněda opečte, aby se maso zatáhlo a udrželo si uvnitř veškerou šťávu. Pak maso vyjměte z hrnce, naopak do něj dejte zbylý olej a na něm doměkka osmahněte lilek. Lilek vyjměte, do hrnce vsypte cukr a nechte jej zkaramelizovat. Pak vraťte do hrnce maso i lilek a přidejte rovněž badyán a skořici, opatrně, ale důkladně promíchejte, aby se vše obalilo karamelem.
2. Pak přidejte cibuli, zázvor a polovinu chilli papričky a pár minut opékejte. Poté vmíchejte i koriandr a rybí omáčku, vlijte tolik vody, aby bylo maso z velké části ponořené, přiklopte a dejte na hodinu do trouby. Poté dochuťte šťávou z limety, případně i rybí omáčkou. Podávejte ozdobené koriandrem.
Tip - Jako přílohu podávejte rýži, brambory anebo čerstvý chléb.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži

Inspirujte se podobnými recepty