Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Artyčoky s parmazánem

Další recepty a články

Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky...
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto...
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin

Artyčoky s parmazánem

Co budete potřebovat

4 střední nebo větší artyčoky
1 citron, nakrájený na klínky
450 g strouhanky
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce strouhaného sýra pecorino romano
2 stroužky česneku, rozdrcené
mletý pepř
6 lžic másla, změklého
3 lžíce olivového oleje
125 ml bílého vína
125 ml vody

Jak na to?

Odstraňte stonky, abyste artyčok mohli „posadit“. Odřízněte ostré špičky lístků a řezy potřete citronem. Všechny artyčoky dejte do pekáčku.
Smíchejte strouhanku, sýry, česnek, pepř, máslo a olej, směs zpracujte prsty a naplňte jí mezery mezi jednotlivými lístky artyčoku.
Zahřejte troubu na 200°C. Do pekáčku k artyčokům nalijte víno a vodu a přidejte půlky citronu. Zakryjte alobalem a pečte 40–50 minut, dokud ostrým nožem zlehka neproříznete celý artyčok. Odstraňte alobal a pečte ještě 5–10 minut, aby náplň zezlátla.
Servírujte na talíř a jezte teplé tak, že odlupujete jednotlivé lístky artyčoku spolu se strouhankovou náplní a vnitřní konec lístku protáhnete mezi zuby, abyste snědli měkkou a chutnou část artyčoku. Uprostřed zůstane srdíčko, které odřízněte od stonku, rozpulte a pochutnejte si na nejlepší části artyčoku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Artyčoky s parmazánem

Snadné Magazín 4/2015
(0)

Co budete potřebovat

4 střední nebo větší artyčoky
1 citron, nakrájený na klínky
450 g strouhanky
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce strouhaného sýra pecorino romano
2 stroužky česneku, rozdrcené
mletý pepř
6 lžic másla, změklého
3 lžíce olivového oleje
125 ml bílého vína
125 ml vody

Jak na to?

Odstraňte stonky, abyste artyčok mohli „posadit“. Odřízněte ostré špičky lístků a řezy potřete citronem. Všechny artyčoky dejte do pekáčku.
Smíchejte strouhanku, sýry, česnek, pepř, máslo a olej, směs zpracujte prsty a naplňte jí mezery mezi jednotlivými lístky artyčoku.
Zahřejte troubu na 200°C. Do pekáčku k artyčokům nalijte víno a vodu a přidejte půlky citronu. Zakryjte alobalem a pečte 40–50 minut, dokud ostrým nožem zlehka neproříznete celý artyčok. Odstraňte alobal a pečte ještě 5–10 minut, aby náplň zezlátla.
Servírujte na talíř a jezte teplé tak, že odlupujete jednotlivé lístky artyčoku spolu se strouhankovou náplní a vnitřní konec lístku protáhnete mezi zuby, abyste snědli měkkou a chutnou část artyčoku. Uprostřed zůstane srdíčko, které odřízněte od stonku, rozpulte a pochutnejte si na nejlepší části artyčoku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin

Inspirujte se podobnými recepty