×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Artyčoky s parmazánem

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Artyčoky s parmazánem

Co budete potřebovat

4 střední nebo větší artyčoky
1 citron, nakrájený na klínky
450 g strouhanky
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce strouhaného sýra pecorino romano
2 stroužky česneku, rozdrcené
mletý pepř
6 lžic másla, změklého
3 lžíce olivového oleje
125 ml bílého vína
125 ml vody

Jak na to?

Odstraňte stonky, abyste artyčok mohli „posadit“. Odřízněte ostré špičky lístků a řezy potřete citronem. Všechny artyčoky dejte do pekáčku.
Smíchejte strouhanku, sýry, česnek, pepř, máslo a olej, směs zpracujte prsty a naplňte jí mezery mezi jednotlivými lístky artyčoku.
Zahřejte troubu na 200°C. Do pekáčku k artyčokům nalijte víno a vodu a přidejte půlky citronu. Zakryjte alobalem a pečte 40–50 minut, dokud ostrým nožem zlehka neproříznete celý artyčok. Odstraňte alobal a pečte ještě 5–10 minut, aby náplň zezlátla.
Servírujte na talíř a jezte teplé tak, že odlupujete jednotlivé lístky artyčoku spolu se strouhankovou náplní a vnitřní konec lístku protáhnete mezi zuby, abyste snědli měkkou a chutnou část artyčoku. Uprostřed zůstane srdíčko, které odřízněte od stonku, rozpulte a pochutnejte si na nejlepší části artyčoku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Artyčoky s parmazánem

Snadné Magazín 4/2015
(0)

Co budete potřebovat

4 střední nebo větší artyčoky
1 citron, nakrájený na klínky
450 g strouhanky
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce strouhaného sýra pecorino romano
2 stroužky česneku, rozdrcené
mletý pepř
6 lžic másla, změklého
3 lžíce olivového oleje
125 ml bílého vína
125 ml vody

Jak na to?

Odstraňte stonky, abyste artyčok mohli „posadit“. Odřízněte ostré špičky lístků a řezy potřete citronem. Všechny artyčoky dejte do pekáčku.
Smíchejte strouhanku, sýry, česnek, pepř, máslo a olej, směs zpracujte prsty a naplňte jí mezery mezi jednotlivými lístky artyčoku.
Zahřejte troubu na 200°C. Do pekáčku k artyčokům nalijte víno a vodu a přidejte půlky citronu. Zakryjte alobalem a pečte 40–50 minut, dokud ostrým nožem zlehka neproříznete celý artyčok. Odstraňte alobal a pečte ještě 5–10 minut, aby náplň zezlátla.
Servírujte na talíř a jezte teplé tak, že odlupujete jednotlivé lístky artyčoku spolu se strouhankovou náplní a vnitřní konec lístku protáhnete mezi zuby, abyste snědli měkkou a chutnou část artyčoku. Uprostřed zůstane srdíčko, které odřízněte od stonku, rozpulte a pochutnejte si na nejlepší části artyčoku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty