×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Anýzovoskořicové kroketky

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Anýzovoskořicové kroketky

Co budete potřebovat

280 ml vody
½ lžičky soli
½ lžičky vanilkového extraktu
1 celá skořice
½ lžičky anýzu
280 g hladké mouky
1 vejce
400 ml rostlinného oleje
200 g cukru krupice
2 lžičky mleté skořice

Jak na to?

1. V širokém hrnci rozehřejte máslo,přidejte vodu, sůl, vanilkový extrakt a skořici. Přiveďte k varu, vyjměte skořici a přidejte anýz. Odstavte z plotny a za stálého míchání postupně přisypte mouku. Pak vraťte na plotnu a restujte 3–5 minut na mírném
plameni do hladké konzistence.
2. Hrnec s těstem překryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut zchladnout. Pak těsto přendejte do mísy a vmíchejte vejce. Zpracujte na hladké a lesklé těsto.
3. V hrnci rozehřejte olej na smažení. Malou lžičkou vykrajujte z těsta nepravidelné kuličky a smažte je ze všech stran dozlatova.
4. Horké krokety ihned po vyjmutí z oleje obalujte ve směsi cukru a skořice, kterou jste si předem připravili v malé misce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Anýzovoskořicové kroketky

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 1/2020 Počet porcí: 30 kusů
(0)

Co budete potřebovat

280 ml vody
½ lžičky soli
½ lžičky vanilkového extraktu
1 celá skořice
½ lžičky anýzu
280 g hladké mouky
1 vejce
400 ml rostlinného oleje
200 g cukru krupice
2 lžičky mleté skořice

Jak na to?

1. V širokém hrnci rozehřejte máslo,přidejte vodu, sůl, vanilkový extrakt a skořici. Přiveďte k varu, vyjměte skořici a přidejte anýz. Odstavte z plotny a za stálého míchání postupně přisypte mouku. Pak vraťte na plotnu a restujte 3–5 minut na mírném
plameni do hladké konzistence.
2. Hrnec s těstem překryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut zchladnout. Pak těsto přendejte do mísy a vmíchejte vejce. Zpracujte na hladké a lesklé těsto.
3. V hrnci rozehřejte olej na smažení. Malou lžičkou vykrajujte z těsta nepravidelné kuličky a smažte je ze všech stran dozlatova.
4. Horké krokety ihned po vyjmutí z oleje obalujte ve směsi cukru a skořice, kterou jste si předem připravili v malé misce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty