
Anýzovoskořicové kroketky
Postup přípravy
1. V širokém hrnci rozehřejte máslo,přidejte vodu, sůl, vanilkový extrakt a skořici. Přiveďte k varu, vyjměte skořici a přidejte anýz. Odstavte z plotny a za stálého míchání postupně přisypte mouku. Pak vraťte na plotnu a restujte 3–5 minut na mírném
plameni do hladké konzistence.
2. Hrnec s těstem překryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut zchladnout. Pak těsto přendejte do mísy a vmíchejte vejce. Zpracujte na hladké a lesklé těsto.
3. V hrnci rozehřejte olej na smažení. Malou lžičkou vykrajujte z těsta nepravidelné kuličky a smažte je ze všech stran dozlatova.
4. Horké krokety ihned po vyjmutí z oleje obalujte ve směsi cukru a skořice, kterou jste si předem připravili v malé misce.
Pomohl vám recept?
9hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod