Anýzovoskořicové kroketky
Ingredience
60 g | másla |
280 ml | vody |
½ | lžičky soli |
½ | lžičky vanilkového extraktu |
1 | celá skořice |
½ | lžičky anýzu |
280 g | hladké mouky |
1 | vejce |
400 ml | rostlinného oleje |
200 g | cukru krupice |
2 | lžičky mleté skořice |
Postup přípravy
1. V širokém hrnci rozehřejte máslo,přidejte vodu, sůl, vanilkový extrakt a skořici. Přiveďte k varu, vyjměte skořici a přidejte anýz. Odstavte z plotny a za stálého míchání postupně přisypte mouku. Pak vraťte na plotnu a restujte 3–5 minut na mírném
plameni do hladké konzistence.
2. Hrnec s těstem překryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut zchladnout. Pak těsto přendejte do mísy a vmíchejte vejce. Zpracujte na hladké a lesklé těsto.
3. V hrnci rozehřejte olej na smažení. Malou lžičkou vykrajujte z těsta nepravidelné kuličky a smažte je ze všech stran dozlatova.
4. Horké krokety ihned po vyjmutí z oleje obalujte ve směsi cukru a skořice, kterou jste si předem připravili v malé misce.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY