Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Anýzovoskořicové kroketky

Anýzovoskořicové kroketky

Ingredience

60 g másla
280 ml vody
½ lžičky soli
½ lžičky vanilkového extraktu
1 celá skořice
½ lžičky anýzu
280 g hladké mouky
1 vejce
400 ml rostlinného oleje
200 g cukru krupice
2 lžičky mleté skořice

Postup přípravy

1. V širokém hrnci rozehřejte máslo,přidejte vodu, sůl, vanilkový extrakt a skořici. Přiveďte k varu, vyjměte skořici a přidejte anýz. Odstavte z plotny a za stálého míchání postupně přisypte mouku. Pak vraťte na plotnu a restujte 3–5 minut na mírném
plameni do hladké konzistence.
2. Hrnec s těstem překryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut zchladnout. Pak těsto přendejte do mísy a vmíchejte vejce. Zpracujte na hladké a lesklé těsto.
3. V hrnci rozehřejte olej na smažení. Malou lžičkou vykrajujte z těsta nepravidelné kuličky a smažte je ze všech stran dozlatova.
4. Horké krokety ihned po vyjmutí z oleje obalujte ve směsi cukru a skořice, kterou jste si předem připravili v malé misce.

Pomohl vám recept?
9hodnocení3

Další videorecepty