Anglická snídaně - Klobásky, žampiony, fazole, vajíčko, rajčata a slanina
Ingredience
4 | plátky slaniny |
4 | žampiony portobello |
12–16 | cherry rajčat, na větvičce |
6 | lžiček olivového oleje |
2 | celozrnné bulky |
2 | vepřové klobásky |
2 | kapky jablečného octa |
2 | vejce |
1 | plechovka fazolí v tomatové omáčce |
pomerančový džus k podávání |
Postup přípravy
Připravte si pravou anglickou snídani. Je opravdu vydatná.
1) Slaninu, žampiony a cherry rajčata vyskládejte na plech.
2) Povrch žampionů potřete 3 lžičkami oleje a celý plech dejte pod gril, aby se houby i rajčata upekly a slanina zezlátla.
3) Zbylým olejem potřete rozříznuté bulky a rovněž opečte pod grilem.
4) Klobásky pečte 10 minut na grilovací pánvi.
5) Mezitím naplňte střední hrnec do ⅔ vodou, přidejte jablečný ocet a přiveďte k varu.
6) Vejce postupně vyklepněte do naběračky, ponořte je do vroucí vody – bílek rychle obalujte kolem žloutku a vařte 3 minuty, aby byl bílek pevný a žloutek stále tekutý.
7) Fazole prohřejte v rendlíku.
8) Vše naservírujte na dva talíře: vždy po dvou plátcích slaniny, 2 žampionech, troše cherry rajčat, dvou půlkách bulky, 1 klobásce, 1 vejci a části fazolí.
Podávejte s džusem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY