
Andělský dort
Ingredience
12 | bílků, pokojové teploty |
1 | lžička prášku do pečiva |
270 g | krupicového cukru |
1 | sáček vanilkového cukru |
150 g | hladké mouky |
50 g | kokosu |
100 g | čerstvých malin |
Na malinovou náplň: | |
---|---|
700 g | čerstvých nebo rozmrazených malin |
30 g | moučkového cukru |
Na sněhový krém: | |
60 ml | vody |
220 g | krupicového cukru |
3 | bílky |
1 | sáček vanilkového cukru |
Postup přípravy
1. Předehřeju si troubu na 180°C. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušlehám tuhý sníh a postupně přidám krupicový a vanilkový cukr. Vmíchám mouku, kterou jsem dvakrát prosela a potřetí do mísy.
2. Těsto rozdělím na poloviny do dvou dortových forem - do středu každé znich dám skleničku. Lehce uhladím povrch těsta a peču 30 minut. Ještě teplé je obrátím vzhůru nohama a nechám vychladnout.
3. Korpusy vyprostím zforem a každý opatrně rozkrájím na tři placky. Všechny - kromě poslední - postupně potřu malinami rozmačkanými s cukrem pomocí vidličky. A dám se do sněhového krému.
4. Vodu naliju do hrnce, rozmíchám v ní cukr a za stálého míchání přivedu k varu. Vařím na malém ohni tři minuty. Ze tří bílků ušlehám ne úplně tuhý sníh a postupně k němu přidávám svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehám v tuhý sníh. Krémem potřu dort, posypu kokosem a ozdobím čerstvými malinami.