×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Andělský dort

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Andělský dort

Co budete potřebovat

12 bílků, pokojové teploty
1 lžička prášku do pečiva
270 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
150 g hladké mouky
50 g kokosu
100 g čerstvých malin
Na malinovou náplň:
700 g čerstvých nebo rozmrazených malin
30 g moučkového cukru
Na sněhový krém:
60 ml vody
220 g krupicového cukru
3 bílky
1 sáček vanilkového cukru

Jak na to?

1. Předehřeju si troubu na 180°C. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušlehám tuhý sníh a postupně přidám krupicový a vanilkový cukr. Vmíchám mouku, kterou jsem dvakrát prosela a potřetí do mísy.
2. Těsto rozdělím na poloviny do dvou dortových forem - do středu každé znich dám skleničku. Lehce uhladím povrch těsta a peču 30 minut. Ještě teplé je obrátím vzhůru nohama a nechám vychladnout.
3. Korpusy vyprostím zforem a každý opatrně rozkrájím na tři placky. Všechny - kromě poslední - postupně potřu malinami rozmačkanými s cukrem pomocí vidličky. A dám se do sněhového krému.
4. Vodu naliju do hrnce, rozmíchám v ní cukr a za stálého míchání přivedu k varu. Vařím na malém ohni tři minuty. Ze tří bílků ušlehám ne úplně tuhý sníh a postupně k němu přidávám svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehám v tuhý sníh. Krémem potřu dort, posypu kokosem a ozdobím čerstvými malinami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Andělský dort

Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 12/2010
Průměrné hodnocení 4 (160)

Co budete potřebovat

12 bílků, pokojové teploty
1 lžička prášku do pečiva
270 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
150 g hladké mouky
50 g kokosu
100 g čerstvých malin
Na malinovou náplň:
700 g čerstvých nebo rozmrazených malin
30 g moučkového cukru
Na sněhový krém:
60 ml vody
220 g krupicového cukru
3 bílky
1 sáček vanilkového cukru

Jak na to?

1. Předehřeju si troubu na 180°C. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušlehám tuhý sníh a postupně přidám krupicový a vanilkový cukr. Vmíchám mouku, kterou jsem dvakrát prosela a potřetí do mísy.
2. Těsto rozdělím na poloviny do dvou dortových forem - do středu každé znich dám skleničku. Lehce uhladím povrch těsta a peču 30 minut. Ještě teplé je obrátím vzhůru nohama a nechám vychladnout.
3. Korpusy vyprostím zforem a každý opatrně rozkrájím na tři placky. Všechny - kromě poslední - postupně potřu malinami rozmačkanými s cukrem pomocí vidličky. A dám se do sněhového krému.
4. Vodu naliju do hrnce, rozmíchám v ní cukr a za stálého míchání přivedu k varu. Vařím na malém ohni tři minuty. Ze tří bílků ušlehám ne úplně tuhý sníh a postupně k němu přidávám svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehám v tuhý sníh. Krémem potřu dort, posypu kokosem a ozdobím čerstvými malinami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty