Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

165 g krupicového cukru
125 ml bílého rumu
1 kg ananasu
sůl
560 g bílého jogurtu

Postup přípravy

1. Cukr vsypte do hrnce, zalijte ho 250 ml vody, přilijte rum a za stálého míchání 3 minuty zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak zvyšte plamen, přiveďte k varu a 2 minuty vařte. Nechte zchladnout.
2. Ananas posypte solí a spolu s cukerným roztokem ho rozmixujte dohladka. Poté ho smíchejte s jogurtem, přelijte do mělké mísy a dejte na 2 hodiny do mrazáku. Vyndejte z mrazáku, vidličkou promíchejte, aby se krystaly ledu zamíchaly dovnitř, a dejte na hodinu opět mrazit. Opakujte každé 3–4 hodiny, dokud nevznikne granita

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty