Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Alpský knedlík s vanilkovou omáčkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Alpský knedlík s vanilkovou omáčkou

Co budete potřebovat

100 ml plnotučného mléka
15 g čerstvého droždí
90 g cukru krupice
25 g másla
260 g polohrubé mouky
sůl
1 vejce
4 lžíce švestkových povidel
40 g mletého máku
40 g moučkového cukru
400 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 lžička vanilkového aroma
4 vejce

Jak na to?

1. Z 20 ml vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravte kvásek. Po 10 minutách přimíchejte vychladlé rozpuštěné máslo a promíchejte.
2. Do mísy prosejte 250 g mouky, špetku soli, vsypte 2 lžíce cukru, přidejte vejce, zbylé mléko a kvásek. Propracujte 3–5 minut v hladké těsto. Zakryjte fólií a nechte kynout při pokojové teplotě 60 minut.
3. Vykynuté těsto prohněťte na pomoučeném vále a rozdělte na 4 díly. Vytvarujte placičky a vložte na ně po lžíci povidel. Povidla skryjte uprostřed v kouli – knedlíku.
4. Každý knedlík položte na čtverec z pečicího papíru a nechte 10 minut kynout přikryté utěrkou.
5. Knedlíky vařte zvlášť po jednom 18 minut v páře.
6. V misce smíchejte moučkový cukr s mletým mákem.
7. V kastrůlku promíchejte smetanu s vanilkovým aroma a zbylým cukrem krupicí, pomalu přiveďte k varu a stáhněte z ohně. Ve větší misce vidličkou prošlehejte žloutky a za stálého šlehání velmi pomalu přilévejte horkou smetanu. Směs vraťte zpět do hrnce a za soustavného míchání pomalu zahřívejte do zhoustnutí. Ihned odstavte.
8. Nakonec položte knedlík do omáčky a zasypte mákem smíchaným s cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Alpský knedlík s vanilkovou omáčkou

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Magazín 2/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

100 ml plnotučného mléka
15 g čerstvého droždí
90 g cukru krupice
25 g másla
260 g polohrubé mouky
sůl
1 vejce
4 lžíce švestkových povidel
40 g mletého máku
40 g moučkového cukru
400 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 lžička vanilkového aroma
4 vejce

Jak na to?

1. Z 20 ml vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravte kvásek. Po 10 minutách přimíchejte vychladlé rozpuštěné máslo a promíchejte.
2. Do mísy prosejte 250 g mouky, špetku soli, vsypte 2 lžíce cukru, přidejte vejce, zbylé mléko a kvásek. Propracujte 3–5 minut v hladké těsto. Zakryjte fólií a nechte kynout při pokojové teplotě 60 minut.
3. Vykynuté těsto prohněťte na pomoučeném vále a rozdělte na 4 díly. Vytvarujte placičky a vložte na ně po lžíci povidel. Povidla skryjte uprostřed v kouli – knedlíku.
4. Každý knedlík položte na čtverec z pečicího papíru a nechte 10 minut kynout přikryté utěrkou.
5. Knedlíky vařte zvlášť po jednom 18 minut v páře.
6. V misce smíchejte moučkový cukr s mletým mákem.
7. V kastrůlku promíchejte smetanu s vanilkovým aroma a zbylým cukrem krupicí, pomalu přiveďte k varu a stáhněte z ohně. Ve větší misce vidličkou prošlehejte žloutky a za stálého šlehání velmi pomalu přilévejte horkou smetanu. Směs vraťte zpět do hrnce a za soustavného míchání pomalu zahřívejte do zhoustnutí. Ihned odstavte.
8. Nakonec položte knedlík do omáčky a zasypte mákem smíchaným s cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty