Aljašská bomba
Ingredience
1 | litr zmrzliny |
velký kopeček malinového sorbetu | |
125 g | másla, změklého + na vymazání |
50 g | tmavé čokolády, nalámané |
125 g | krupicového cukru |
2 | vejce |
125 g | hladké mouky |
1 | lžička kypřicího prášku |
Na čokoládovou omáčku | |
---|---|
200 g | smetany ke šlehání |
200 g | tmavé čokolády |
1–2 | lžíce rumu nebo brandy |
Na sněhovou čepici | |
3 | bílky |
200 g | krupicového cukru |
Postup přípravy
Mísu s průměrem dortové formy vyložte dvěma vrstvami potravinářské fólie, aby přesahovala ven. Mísu plňte lžící mírně povolenou zmrzlinou. Každou lžíci uhlaďte a přitlačte, aby ve zmrzlině nebyly vzduchové bubliny. Ve středu udělejte dolík, do něj upěchujte malinový sorbet. Přikryjte fólií a dejte do mrazáku. Předehřejte troubu na 180 °C. Máslem vytřete dortovou formu a dno vyložte pečicím papírem. Rozpusťte čokoládu. V jiné míse prošlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte prošlehané vejce, rozpuštěnou čokoládu, znovu prošlehejte a vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto vlijte do dortové formy a pečte 25–30 minut. Upečený korpus nechte 10 minut chladnout, pak nožem uvolněte okraje a nechte dochladnout na mřížce. Smetanu přiveďte v kastrůlku k varu. Přidejte čokoládu a míchejte dohladka. Přikápněte rum nebo brandy. Stáhněte z ohně a nechte stranou až do podávání. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C. Bílky vyšlehejte na řídkou pěnu. Postupně do ní zašlehávejte cukr, až získáte pevný a lesklý sníh. Vychladlý korpus položte doprostřed pečicího plechu. Vyklopte na něj zmrzlinu a naneste sníh. Bombu vložte na chvilku do rozpálené trouby. Aljašskou bombu podávejte nakrájenou, politou čokoládovou omáčkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY