Aljašská bomba

Náročné Dezert Magazín 12/2014
Náročné Dezert Magazín 12/2014

Ingredience

1 litr zmrzliny
velký kopeček malinového sorbetu
125 g másla, změklého + na vymazání
50 g tmavé čokolády, nalámané
125 g krupicového cukru
2 vejce
125 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
Na čokoládovou omáčku
200 g smetany ke šlehání
200 g tmavé čokolády
1–2 lžíce rumu nebo brandy
Na sněhovou čepici
3 bílky
200 g krupicového cukru

Postup přípravy

Mísu s průměrem dortové formy vyložte dvěma vrstvami potravinářské fólie, aby přesahovala ven. Mísu plňte lžící mírně povolenou zmrzlinou. Každou lžíci uhlaďte a přitlačte, aby ve zmrzlině nebyly vzduchové bubliny. Ve středu udělejte dolík, do něj upěchujte malinový sorbet. Přikryjte fólií a dejte do mrazáku. Předehřejte troubu na 180 °C. Máslem vytřete dortovou formu a dno vyložte pečicím papírem. Rozpusťte čokoládu. V jiné míse prošlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte prošlehané vejce, rozpuštěnou čokoládu, znovu prošlehejte a vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto vlijte do dortové formy a pečte 25–30 minut. Upečený korpus nechte 10 minut chladnout, pak nožem uvolněte okraje a nechte dochladnout na mřížce. Smetanu přiveďte v kastrůlku k varu. Přidejte čokoládu a míchejte dohladka. Přikápněte rum nebo brandy. Stáhněte z ohně a nechte stranou až do podávání. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C. Bílky vyšlehejte na řídkou pěnu. Postupně do ní zašlehávejte cukr, až získáte pevný a lesklý sníh. Vychladlý korpus položte doprostřed pečicího plechu. Vyklopte na něj zmrzlinu a naneste sníh. Bombu vložte na chvilku do rozpálené trouby. Aljašskou bombu podávejte nakrájenou, politou čokoládovou omáčkou.

Pomohl vám recept?
17hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky