Mlynářský chléb a rohlík
Záleží vám na tom, abyste jedli zdravěji? Máme pro vás báječnou Mlynářskou řadu žitného pečiva, plného zdraví.
Mlynářský žitný chléb – 100 % žita, celozrnný a jemně mletý, s 3× vyšším obsahem vlákniny. Bude chutnat vám i vašim dětem. Žádná zrníčka, jen jemná struktura.
Mlynářský žitný rohlík – 96 % žita a 4 % pšenice, bohatý na vlákninu, nadýchaný a křupavý. Právě malé procento pšenice dělá z našeho žitného rohlíku jedinečný, chutný a křupavý zážitek. Vaše zdravá snídaně nebo svačinka.
Naše Mlynářské žitné pečivo najdete v Albertově Pekařství, kde ho od základu připravujeme podle vlastní jedinečné receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.
* Obsah vlákniny: chléb 10 g, rohlík 7 g na 100 g výrobku.
Žitná vláknina přispívá k normální činnosti střev. V rámci vyvážené stravy a zdravého životního stylu.
Mistrovský chléb
Žitnopšeničný chléb s výraznou a zároveň příjemnou chutí kvasu a kmínu
- Těsto se důkladně zamísí a nechá se pomalu vyzrát.
- Poté si jej vezme pod ruku náš pekař a vykoulí z něj oblé bochníky.
- Bochníky uloží do ošatek, kde ještě chvilku odpočívají.
- Pak už bochníky putují rovnou do naší pece.
- Pečeme jej tak dlouho, až je kůrka dokonalá. Její úloha je nejen pěkně křupat, ale i chránit střídu proti vysychání.
Volba spotřebitelů
Volba spotřebitelů je programem, který již dvacátým rokem monitoruje, oceňuje a podporuje nové a inovativní výrobky, které jsou nabízeny na českém trhu. Naše pečivo v čele s Mistrovským chlebem bylo oceněno českými spotřebiteli a získalo titul nejlepší novinka roku 2020 v kategorii pečiva. Kromě našeho Mistrovského chleba byly oceněny i další produkty veka krájená, chléb pšenično žitný kmínový a toustový chléb světlý, tmavý, máslový a celozrnný z Albertova Pekařství.
Jak uchovat chleba čerstvý?
- Pokud máte chleba ještě teplý nebo vlažný, než ho uložíte, nechte ho hezky vychladnout. Až pak ho dejte do utěrky.
- Stárnutí a vysychání chleba zpomalíte zabalením do utěrky. Neměl by být na slunci ani na vzduchu. Hlavně ne v ledničce.
- Hlad má velké oči a všechen chleba nesníte. Dejte ho co nejčerstvější do umělohmotného obalu a zamrazte. Vydrží měsíce.