×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


sipka2 Mistrovský chléb
sipka2 Tipy na uskladnění
sipka2 Soutěž
sipka2 Aktuální letáky
sipka2 Recepty

Mistrovský chléb

Žitnopšeničný chléb s výraznou a zároveň příjemnou chutí kvasu a kmínu

  1. Těsto se důkladně zamísí a nechá se pomalu vyzrát.
     
  2. Poté si jej vezme pod ruku náš pekař a vykoulí z něj oblé bochníky.
     
  3. Bochníky uloží do ošatek, kde ještě chvilku odpočívají.
     
  4. Pak už bochníky putují rovnou do naší pece.
     
  5. Pečeme jej tak dlouho, až je kůrka dokonalá. Její úloha je nejen pěkně křupat, ale i chránit střídu proti vysychání.

Jak uchovat chleba čerstvý?

  • Pokud máte chleba ještě teplý nebo vlažný, než ho uložíte, nechte ho hezky vychladnout. Až pak ho dejte do utěrky.
     
  • Stárnutí a vysychání zpomalíte zabalením do utěrky. Neměl by být na slunci ani na vzduchu. Hlavně ne v ledničce.
     
  • Chleba má velké oči a všechen nesníte. Dejte ho co nejčerstvější do umělohmotného obalu a zamrazte. Vydrží měsíce.

Aktuální letáky