Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


sipka2 Mlynářský chléb
sipka2 Mistrovský chléb
sipka2 Tipy na uskladnění

Mlynářský chléb

Náš Mlynářský chléb je 100% žitný a navíc celozrnný a díky tomu je mnohem bohatší na vlákninu. Zároveň je ale jemně mletý, a proto chutná i dětem.

Díky vysokému podílu (cca 90%) celozrnné mouky, která obsahuje celá žitná zrna včetně obalové vrstvy a klíčku má náš Mlynářský chléb mnohem více vlákniny a minerálních látek než ostatní 100% žitné chleby, které ale zároveň celozrnné nejsou*.

Náš Mlynářský najdete v Albertově pekařství, kde ho od základu vyrábíme na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

* Obsahuje 10g vlákniny na 100g výrobku. Min pro zdroj vlákniny – 3g na 100g.
Žitná vláknina přispívá k normální činnosti střev. V rámci vyvážené stravy a zdravého životního stylu.

Mistrovský chléb

Žitnopšeničný chléb s výraznou a zároveň příjemnou chutí kvasu a kmínu

  1. Těsto se důkladně zamísí a nechá se pomalu vyzrát.
     
  2. Poté si jej vezme pod ruku náš pekař a vykoulí z něj oblé bochníky.
     
  3. Bochníky uloží do ošatek, kde ještě chvilku odpočívají.
     
  4. Pak už bochníky putují rovnou do naší pece.
     
  5. Pečeme jej tak dlouho, až je kůrka dokonalá. Její úloha je nejen pěkně křupat, ale i chránit střídu proti vysychání.

Volba spotřebitelů

Volba spotřebitelů je programem, který již dvacátým rokem monitoruje, oceňuje a podporuje nové a inovativní výrobky, které jsou nabízeny na českém trhu. Naše pečivo v čele s Mistrovským chlebem bylo oceněno českými spotřebiteli a získalo titul nejlepší novinka roku 2020 v kategorii pečiva. Kromě našeho Mistrovského chleba byly oceněny i další produkty veka krájená, chléb pšenično žitný kmínový a toustový chléb světlý, tmavý, máslový a celozrnný z Albertova pekařství.  

Jak uchovat chleba čerstvý?

  • Pokud máte chleba ještě teplý nebo vlažný, než ho uložíte, nechte ho hezky vychladnout. Až pak ho dejte do utěrky.
     
  • Stárnutí a vysychání chleba zpomalíte zabalením do utěrky. Neměl by být na slunci ani na vzduchu. Hlavně ne v ledničce.
     
  • Hlad má velké oči a všechen chleba nesníte. Dejte ho co nejčerstvější do umělohmotného obalu a zamrazte. Vydrží měsíce.