Mlynářský chléb
Náš Mlynářský chléb je 100% žitný a navíc celozrnný a díky tomu je mnohem bohatší na vlákninu. Zároveň je ale jemně mletý, a proto chutná i dětem.
Díky vysokému podílu (cca 90%) celozrnné mouky, která obsahuje celá žitná zrna včetně obalové vrstvy a klíčku má náš Mlynářský chléb mnohem více vlákniny a minerálních látek než ostatní 100% žitné chleby, které ale zároveň celozrnné nejsou*.
Náš Mlynářský najdete v Albertově pekařství, kde ho od základu vyrábíme na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.
* Obsahuje 10g vlákniny na 100g výrobku. Min pro zdroj vlákniny – 3g na 100g.
Žitná vláknina přispívá k normální činnosti střev. V rámci vyvážené stravy a zdravého životního stylu.
Mistrovský chléb
Žitnopšeničný chléb s výraznou a zároveň příjemnou chutí kvasu a kmínu
- Těsto se důkladně zamísí a nechá se pomalu vyzrát.
- Poté si jej vezme pod ruku náš pekař a vykoulí z něj oblé bochníky.
- Bochníky uloží do ošatek, kde ještě chvilku odpočívají.
- Pak už bochníky putují rovnou do naší pece.
- Pečeme jej tak dlouho, až je kůrka dokonalá. Její úloha je nejen pěkně křupat, ale i chránit střídu proti vysychání.
Volba spotřebitelů
Volba spotřebitelů je programem, který již dvacátým rokem monitoruje, oceňuje a podporuje nové a inovativní výrobky, které jsou nabízeny na českém trhu. Naše pečivo v čele s Mistrovským chlebem bylo oceněno českými spotřebiteli a získalo titul nejlepší novinka roku 2020 v kategorii pečiva. Kromě našeho Mistrovského chleba byly oceněny i další produkty veka krájená, chléb pšenično žitný kmínový a toustový chléb světlý, tmavý, máslový a celozrnný z Albertova pekařství.
Jak uchovat chleba čerstvý?
- Pokud máte chleba ještě teplý nebo vlažný, než ho uložíte, nechte ho hezky vychladnout. Až pak ho dejte do utěrky.
- Stárnutí a vysychání chleba zpomalíte zabalením do utěrky. Neměl by být na slunci ani na vzduchu. Hlavně ne v ledničce.
- Hlad má velké oči a všechen chleba nesníte. Dejte ho co nejčerstvější do umělohmotného obalu a zamrazte. Vydrží měsíce.