×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zmrzlinové sendviče z florentýnek

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Zmrzlinové sendviče z florentýnek

Co budete potřebovat

140 g sušených brusinek
100 g mandlových hranolků
80 g pistáciových oříšků
50 g hladké mouky
80 g másla
80 ml tekutého medu
55 g třtinového cukru
1 litr perníkové zmrzliny

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C a dva plechy vyložte pečicím papírem.
V malé misce smíchejte brusinky, mandle, pistáciové oříšky a mouku.
Do malého rendlíku dejte máslo, med a cukr a na slabém plameni 4–5 minut zahřívejte, aby se vše rozpustilo a spojilo. Sejměte z ohně a smíchejte se suchou směsí. Lžící odebírejte a dávejte na plech – z každé části vytvořte šesticentimetrovou tenkou placičku. Pečte 8–10 minut. Nechte zchladnout na plechu.
Na polovinu placiček dejte zmrzlinu, přiklopte druhou polovinou a vzniklé sendviče ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zmrzlinové sendviče z florentýnek

Dezert Snadné Česká Piknik Mražení a zachlazování Magazín 12/2013
Průměrné hodnocení 5 (2)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

140 g sušených brusinek
100 g mandlových hranolků
80 g pistáciových oříšků
50 g hladké mouky
80 g másla
80 ml tekutého medu
55 g třtinového cukru
1 litr perníkové zmrzliny

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C a dva plechy vyložte pečicím papírem.
V malé misce smíchejte brusinky, mandle, pistáciové oříšky a mouku.
Do malého rendlíku dejte máslo, med a cukr a na slabém plameni 4–5 minut zahřívejte, aby se vše rozpustilo a spojilo. Sejměte z ohně a smíchejte se suchou směsí. Lžící odebírejte a dávejte na plech – z každé části vytvořte šesticentimetrovou tenkou placičku. Pečte 8–10 minut. Nechte zchladnout na plechu.
Na polovinu placiček dejte zmrzlinu, přiklopte druhou polovinou a vzniklé sendviče ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty