Zelný koláč s modrým sýrem a ořechy
Ingredience
¼ | červeného zelí |
2 | červené cibule |
3 | lžíce slunečnicového oleje |
20 g | třtinového cukru |
60 ml | balsamikového octa |
sůl, pepř | |
5 g | másla |
300 g | listového máslového těsta |
1 | vejce |
170 g | sýra s modrou plísní |
200 g | ricotty |
15 g | vlašských ořechů |
Postup přípravy
1. Omyté zelí rozeberte na jednotlivé listy a vykrojte tuhé stvoly. Spolu s cibulí nakrájejte na nudličky.
2. V pánvi rozehřejte olej a restujte na něm cibuli zasypanou cukrem a zakapanou balsamikovým octem 5 minut. Vsypte nakrájené zelí, osolte, opepřete a dalších 5 minut opékejte do lehkého změknutí.
3. Mezitím do koláčové formy o velikosti 31 × 21 cm vymazané máslem vložte rozválené těsto. Vpěchujte ho do formy, přebývající okraje odřízněte. Po dně těsto propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a vysypte luštěninami pro zatížení. Okraje pomažte rozšlehaným vajíčkem. Pečte 10 minut na 200 °C.
4. Mezitím rozmíchejte ricottu se 110 g sýra s modrou plísní.
5. Z upečeného korpusu odstraňte luštěniny a namažte jej směsí modrého sýra. Nakonec vsypte zelí a rovnoměrně je rozetřete. Dále pečte na 180 °C po dobu 25 minut.
6. Koláč posypte vlašskými ořechy 5 minut před dopečením. Po vyjmutí z trouby zasypte zbylým rozdrobeným sýrem. Podávejte ho buď teplý, nebo za studena.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY