Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Zelný koláč s modrým sýrem a ořechy

Zelný koláč s modrým sýrem a ořechy

Francouzský region Provence plný nekonečných fialových lánů levandule se svou kuchyní proslavil po celém světě. Základem jsou kvalitní jednoduché suroviny, s jejichž pomocí dokážou Francouzi vyčarovat rafinovaně skvělá jídla. Prodlužte si babí léto a vyzkoušejte je také.
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 1 koláč Magazín 10/2020
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 1 koláč Magazín 10/2020

Ingredience

¼ červeného zelí
2 červené cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
20 g třtinového cukru
60 ml balsamikového octa
sůl, pepř
5 g másla
300 g listového máslového těsta
1 vejce
170 g sýra s modrou plísní
200 g ricotty
15 g vlašských ořechů

Postup přípravy

1. Omyté zelí rozeberte na jednotlivé listy a vykrojte tuhé stvoly. Spolu s cibulí nakrájejte na nudličky.

2. V pánvi rozehřejte olej a restujte na něm cibuli zasypanou cukrem a zakapanou balsamikovým octem 5 minut. Vsypte nakrájené zelí, osolte, opepřete a dalších 5 minut opékejte do lehkého změknutí.

3. Mezitím do koláčové formy o velikosti 31 × 21 cm vymazané máslem vložte rozválené těsto. Vpěchujte ho do formy, přebývající okraje odřízněte. Po dně těsto propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a vysypte luštěninami pro zatížení. Okraje pomažte rozšlehaným vajíčkem. Pečte 10 minut na 200 °C.

4. Mezitím rozmíchejte ricottu se 110 g sýra s modrou plísní.

5. Z upečeného korpusu odstraňte luštěniny a namažte jej směsí modrého sýra. Nakonec vsypte zelí a rovnoměrně je rozetřete. Dále pečte na 180 °C po dobu 25 minut.

6. Koláč posypte vlašskými ořechy 5 minut před dopečením. Po vyjmutí z trouby zasypte zbylým rozdrobeným sýrem. Podávejte ho buď teplý, nebo za studena.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png