×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zeleninovo-sýrový quiche

Další recepty a články

Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
V medu pečená petržel s...
V medu pečená...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp

Zeleninovo-sýrový quiche

Co budete potřebovat

150 g másla + na formu
300 g hladké mouky
1 lžička soli
2 vejce
krupice na vysypání formy
Na náplň:
olivový olej
3 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 1 malá cuketa
1 červená paprika
100 g žampionu
2 lžíce nasekaných bylinek (rozmarýn, petržel, pažitka)
špetka perníkového koření
200 g ementálu, 50 g nivy
150–200 ml smetany na vaření
1 vejce

Jak na to?

Máslo nakrájené na kousky zapracujte do mouky prosáté se solí. Přidejte vejce a krátce prohněte, abyste získali spíš tužší těsto. Zabalené ho dejte na půl hodiny do ledničky. Formu o průměru kolem 26 centimetrů vymažte máslem a vysypte krupicí a pak do ní rukama (po dně a do boku) vtlačte těsto a propíchejte ho vidličkou. Přiklopené pečicím papírem pečte 10 minut při 200 °C. Dalších 10 minut pečte odklopené, aby těsto zezlátlo. Vyndejte a nechte trochu vychladnout. Na pánvi rozehřejte olivový olej a pak na něm krátce osmahněte najemno nakrájené cibulky, česnek, cuketu, papriku i žampiony. Spolu s bylinkami a kořením duste 10 minut pod pokličkou. Pak směs dejte na koláč, zalijte smetanou smíchanou s nastrouhanými sýry a vajíčkem a pečte při 180 °C zhruba 40 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zeleninovo-sýrový quiche

Snadné Francouzská Chuťovky Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

150 g másla + na formu
300 g hladké mouky
1 lžička soli
2 vejce
krupice na vysypání formy
Na náplň:
olivový olej
3 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 1 malá cuketa
1 červená paprika
100 g žampionu
2 lžíce nasekaných bylinek (rozmarýn, petržel, pažitka)
špetka perníkového koření
200 g ementálu, 50 g nivy
150–200 ml smetany na vaření
1 vejce

Jak na to?

Máslo nakrájené na kousky zapracujte do mouky prosáté se solí. Přidejte vejce a krátce prohněte, abyste získali spíš tužší těsto. Zabalené ho dejte na půl hodiny do ledničky. Formu o průměru kolem 26 centimetrů vymažte máslem a vysypte krupicí a pak do ní rukama (po dně a do boku) vtlačte těsto a propíchejte ho vidličkou. Přiklopené pečicím papírem pečte 10 minut při 200 °C. Dalších 10 minut pečte odklopené, aby těsto zezlátlo. Vyndejte a nechte trochu vychladnout. Na pánvi rozehřejte olivový olej a pak na něm krátce osmahněte najemno nakrájené cibulky, česnek, cuketu, papriku i žampiony. Spolu s bylinkami a kořením duste 10 minut pod pokličkou. Pak směs dejte na koláč, zalijte smetanou smíchanou s nastrouhanými sýry a vajíčkem a pečte při 180 °C zhruba 40 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp

Inspirujte se podobnými recepty