×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zeleninová polévka s opečenou cibulí
30 minut , Polévka , Snadné , Česká , Vaření ,

Zeleninová polévka s opečenou cibulí

Co budu potřebovat

2 cibule
3 lžíce olivového oleje
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička kmínu
3 lžíce kari pasty
2 pórky, nakrájené na kolečka
3 mrkve, nakrájené na kolečka
2 středně velké brambory, nakrájené
2 petržele nebo 1 malý celer, nakrájené
litru zeleninového vývaru
250 ml bílého jogurtu + navíc na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř
nasekaná petrželka nebo čerstvý
koriandr na ozdobu

Jak na to?

Oloupané cibule nakrájejte na tenká kolečka. V polévkovém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm polovinu cibule do světle zlaté barvy.
Pak přisypte hořčičná semínka a kmín a nechte je rozvonět. Přidejte kari pastu, pórek, mrkev, brambory, petržel a míchejte, aby se zelenina obalila kari pastou. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut, až bude zelenina měkká.
Mezitím na zbylém oleji opečte dozlatova zbylou cibuli.
Hotovou polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte jogurt, osolte, opepřete.
Podávejte s opečenou cibulí, bylinkami a lžící jogurtu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka z pečené dýně

    Polévka nad 60 minut
  • Celerová polévka s tymiánem

    Polévka 45 minut
  • Dršťková polévka z hlívy ústřičné

    Vegetariánské 60 minut