×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zeleninová polévka s opečenou cibulí

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Zeleninová polévka s opečenou cibulí

Co budete potřebovat

2 cibule
3 lžíce olivového oleje
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička kmínu
3 lžíce kari pasty
2 pórky, nakrájené na kolečka
3 mrkve, nakrájené na kolečka
2 středně velké brambory, nakrájené
2 petržele nebo 1 malý celer, nakrájené
litru zeleninového vývaru
250 ml bílého jogurtu + navíc na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř
nasekaná petrželka nebo čerstvý
koriandr na ozdobu

Jak na to?

Oloupané cibule nakrájejte na tenká kolečka. V polévkovém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm polovinu cibule do světle zlaté barvy.
Pak přisypte hořčičná semínka a kmín a nechte je rozvonět. Přidejte kari pastu, pórek, mrkev, brambory, petržel a míchejte, aby se zelenina obalila kari pastou. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut, až bude zelenina měkká.
Mezitím na zbylém oleji opečte dozlatova zbylou cibuli.
Hotovou polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte jogurt, osolte, opepřete.
Podávejte s opečenou cibulí, bylinkami a lžící jogurtu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zeleninová polévka s opečenou cibulí

Polévka Snadné Česká Vaření Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

2 cibule
3 lžíce olivového oleje
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička kmínu
3 lžíce kari pasty
2 pórky, nakrájené na kolečka
3 mrkve, nakrájené na kolečka
2 středně velké brambory, nakrájené
2 petržele nebo 1 malý celer, nakrájené
litru zeleninového vývaru
250 ml bílého jogurtu + navíc na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř
nasekaná petrželka nebo čerstvý
koriandr na ozdobu

Jak na to?

Oloupané cibule nakrájejte na tenká kolečka. V polévkovém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm polovinu cibule do světle zlaté barvy.
Pak přisypte hořčičná semínka a kmín a nechte je rozvonět. Přidejte kari pastu, pórek, mrkev, brambory, petržel a míchejte, aby se zelenina obalila kari pastou. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut, až bude zelenina měkká.
Mezitím na zbylém oleji opečte dozlatova zbylou cibuli.
Hotovou polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte jogurt, osolte, opepřete.
Podávejte s opečenou cibulí, bylinkami a lžící jogurtu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty