×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zeleninová polévka s opečenou cibulí

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Zeleninová polévka s opečenou cibulí

Co budete potřebovat

2 cibule
3 lžíce olivového oleje
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička kmínu
3 lžíce kari pasty
2 pórky, nakrájené na kolečka
3 mrkve, nakrájené na kolečka
2 středně velké brambory, nakrájené
2 petržele nebo 1 malý celer, nakrájené
litru zeleninového vývaru
250 ml bílého jogurtu + navíc na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř
nasekaná petrželka nebo čerstvý
koriandr na ozdobu

Jak na to?

Oloupané cibule nakrájejte na tenká kolečka. V polévkovém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm polovinu cibule do světle zlaté barvy.
Pak přisypte hořčičná semínka a kmín a nechte je rozvonět. Přidejte kari pastu, pórek, mrkev, brambory, petržel a míchejte, aby se zelenina obalila kari pastou. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut, až bude zelenina měkká.
Mezitím na zbylém oleji opečte dozlatova zbylou cibuli.
Hotovou polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte jogurt, osolte, opepřete.
Podávejte s opečenou cibulí, bylinkami a lžící jogurtu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zeleninová polévka s opečenou cibulí

Polévka Snadné Česká Vaření Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

2 cibule
3 lžíce olivového oleje
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička kmínu
3 lžíce kari pasty
2 pórky, nakrájené na kolečka
3 mrkve, nakrájené na kolečka
2 středně velké brambory, nakrájené
2 petržele nebo 1 malý celer, nakrájené
litru zeleninového vývaru
250 ml bílého jogurtu + navíc na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř
nasekaná petrželka nebo čerstvý
koriandr na ozdobu

Jak na to?

Oloupané cibule nakrájejte na tenká kolečka. V polévkovém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm polovinu cibule do světle zlaté barvy.
Pak přisypte hořčičná semínka a kmín a nechte je rozvonět. Přidejte kari pastu, pórek, mrkev, brambory, petržel a míchejte, aby se zelenina obalila kari pastou. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut, až bude zelenina měkká.
Mezitím na zbylém oleji opečte dozlatova zbylou cibuli.
Hotovou polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte jogurt, osolte, opepřete.
Podávejte s opečenou cibulí, bylinkami a lžící jogurtu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty