×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zeleninová polévka s noky

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Zeleninová polévka s noky

Co budete potřebovat

1 pórek
1 cibule Nature's Promise (NP) Bio
2 mrkve NP Bio
1 petržel
3 stonky řapíkatého celeru
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
1,2 l vody
1 kostka zeleninového bujonu Bio
200 g pohankové krupice NP Bio
1 vejce NP Bio
1 hrst hladkolisté petrželky
sůl
pepř

Jak na to?

1. Polovinu pórku nakrájejte na kolečka, 1 mrkev na nudličky a dejte stranou. Cibuli, mrkev, petržel, celer a zbylý pórek očistěte a nakrájejte na tenké kousky. Vložte do hrnce, přidejte koření, zalijte vodou, vložte bujon a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 15 minut.
2. Mezitím v misce prohněťte mouku, vejce, petrželku, 2 lžíce vody a špetku soli v těsto. Pomoučněnýma rukama tvarujte kuličky o průměru 3 cm.
3. Vývar sceďte a opět přiveďte k varu. Osolte a opepřete.
4. Pohankové kuličky vložte do vývaru a vařte, dokud nevyplavou, asi 5 minut. Zároveň vmíchejte kolečka pórku a nudličky mrkve, ozdobte petrželkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zeleninová polévka s noky

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Bez laktózy Bio Bio Magazín 9/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 pórek
1 cibule Nature's Promise (NP) Bio
2 mrkve NP Bio
1 petržel
3 stonky řapíkatého celeru
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
1,2 l vody
1 kostka zeleninového bujonu Bio
200 g pohankové krupice NP Bio
1 vejce NP Bio
1 hrst hladkolisté petrželky
sůl
pepř

Jak na to?

1. Polovinu pórku nakrájejte na kolečka, 1 mrkev na nudličky a dejte stranou. Cibuli, mrkev, petržel, celer a zbylý pórek očistěte a nakrájejte na tenké kousky. Vložte do hrnce, přidejte koření, zalijte vodou, vložte bujon a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 15 minut.
2. Mezitím v misce prohněťte mouku, vejce, petrželku, 2 lžíce vody a špetku soli v těsto. Pomoučněnýma rukama tvarujte kuličky o průměru 3 cm.
3. Vývar sceďte a opět přiveďte k varu. Osolte a opepřete.
4. Pohankové kuličky vložte do vývaru a vařte, dokud nevyplavou, asi 5 minut. Zároveň vmíchejte kolečka pórku a nudličky mrkve, ozdobte petrželkou a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat