
Želé z kiwi s pěnou z bílé čokolády

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Kiwi 4 ks
- Voda 200 ml
- Cukr krupicový 100 g
- Želatina prášková 2 ks
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Čokoláda bílá 400 g
- Máta
- Kiwi 4 ks
- Voda 200 ml
- Cukr krupicový 100 g
- Želatina prášková 2 ks
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Čokoláda bílá 400 g
- Máta
Příprava
- 1Kiwi oloupejte a vykrojte zbytek stopky. Jedno nakrájejte na malé kostičky a ostatní rozmixujte s vodou a cukrem.
- 2Přidejte želírovací přípravek, nakrájené kiwi a rozdělte do skleniček nebo malých pohárů. Nechte zatuhnout nejlépe přes noc.
- 3Šlehačku vyšlehejte dotuha. Bílou čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a opatrně do ní vmíchejte šlehačku. Ihned naneste na želé a nechte vychladit, alespoň dvě hodiny.
- 4Před podáváním ozdobte lístky čerstvé máty.
- 1Kiwi oloupejte a vykrojte zbytek stopky. Jedno nakrájejte na malé kostičky a ostatní rozmixujte s vodou a cukrem.
- 2Přidejte želírovací přípravek, nakrájené kiwi a rozdělte do skleniček nebo malých pohárů. Nechte zatuhnout nejlépe přes noc.
- 3Šlehačku vyšlehejte dotuha. Bílou čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a opatrně do ní vmíchejte šlehačku. Ihned naneste na želé a nechte vychladit, alespoň dvě hodiny.
- 4Před podáváním ozdobte lístky čerstvé máty.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.