Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Zázvorové svařené víno

Zázvorové svařené víno

Když přijdete po dlouhé podzimní procházce domů promrzlí, není nad to, zahřát se něčím horkým. Vyzkoušejte tentokrát obměnu a místo klasického červeného vína zkuste svařit víno bílé společně se zázvorem a ovocem.

Ingredience

1 jablko
1 hruška
1 pomeranč
30 g zázvoru
700 ml bílého vína
2 lžíce cukru krystalu
15 ml broskvového džusu
2 hvězdičky badyánu
2 svitky skořice
50 g sušených brusinek

Postup přípravy

1. Jablko a hrušku přepulte, zbavte jádřinců. Půlku jablka, hrušky a dobře očištěný pomeranč následně nakrájejte na malé kousky. Zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte.

2. Do velkého hrnce nalijte bílé víno, přidejte cukr, pokrájené ovoce, najemno nastrouhaný zázvor a broskvový džus. Nakonec přidejte badyán a skořici.

3. Víno nechte zvolna ohřívat, asi 30 minut, aby se chutě krásně propojily. Nepřesáhněte přitom ale bod varu.

4. Podávejte v tlustostěnných sklenicích a můžete ještě přidat kousky čerstvého ovoce.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty