
Zázvorové svařené víno
Když přijdete po dlouhé podzimní procházce domů promrzlí, není nad to, zahřát se něčím horkým. Vyzkoušejte tentokrát obměnu a místo klasického červeného vína zkuste svařit víno bílé společně se zázvorem a ovocem.
Postup přípravy
1. Jablko a hrušku přepulte, zbavte jádřinců. Půlku jablka, hrušky a dobře očištěný pomeranč následně nakrájejte na malé kousky. Zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte.
2. Do velkého hrnce nalijte bílé víno, přidejte cukr, pokrájené ovoce, najemno nastrouhaný zázvor a broskvový džus. Nakonec přidejte badyán a skořici.
3. Víno nechte zvolna ohřívat, asi 30 minut, aby se chutě krásně propojily. Nepřesáhněte přitom ale bod varu.
4. Podávejte v tlustostěnných sklenicích a můžete ještě přidat kousky čerstvého ovoce.
Pomohl vám recept?
2hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod