Zázvorové perníčky se slaným karamelem
Ingredience
125 g | másla, pokojové teploty |
90 g | hnědého cukru |
230 g | zlatého sirupu |
375 g | hladké mouky, prosáté |
1 | lžička jedlé sody |
2 | lžičky mletého zázvoru |
1 | lžíce perníkového koření |
Na slaný karamel | |
---|---|
200 g | krystalového cukru |
90 g | slaného másla, rozkrájeného |
120 ml | smetany ke šlehání, nejtučnější, co dostanu |
1 | lžička soli |
Postup přípravy
Máslo a cukr šlehám 6–8 minut elektrickým šlehačem, až je směs světlá a krémová. Přidám zlatý sirup, mouku, sodu, zázvor a koření. Vypracuju hladké těsto.
Troubu předehřeju na 160 °C a vyložím si 2 plechy pečicím papírem. Z těsta vyválím kuličky o průměru 2 cm. Pak je dlaní zploštím a palcem do nich vymáčknu pořádný důlek. Pokládám na plechy a peču 10–12 minut dozlatova. Vyndám z trouby a nechám vychladnout.
Na řadu přichází slaný karamel. Cukr vsypu do pánvičky a na středním ohni zahřívám za stálého míchání vařečkou. Když je cukr úplně rozpuštěný, přidám máslo. Pěkně opatrně, směs totiž začne bublat a prskat. Míchám 2–3 minuty, až se máslo rozpustí. Pak pomalu přilévám smetanu a stále míchám, až se začne vařit, nechám tak minutu provařit. Sundám z plotny a vmíchám sůl, naliju do skleničky a nechám vychladnout. Perníčky narovnám do krabičky spolu se skleničkou karamelu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY