Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Zázvorové perníčky se slaným karamelem

Inspirujte se podobnými recepty

Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové...
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové sušenky
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách

Zázvorové perníčky se slaným karamelem

Co budete potřebovat

125 g másla, pokojové teploty
90 g hnědého cukru
230 g zlatého sirupu
375 g hladké mouky, prosáté
1 lžička jedlé sody
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžíce perníkového koření
Na slaný karamel
200 g krystalového cukru
90 g slaného másla, rozkrájeného
120 ml smetany ke šlehání, nejtučnější, co dostanu
1 lžička soli

Jak na to?

Máslo a cukr šlehám 6–8 minut elektrickým šlehačem, až je směs světlá a krémová. Přidám zlatý sirup, mouku, sodu, zázvor a koření. Vypracuju hladké těsto.
Troubu předehřeju na 160 °C a vyložím si 2 plechy pečicím papírem. Z těsta vyválím kuličky o průměru 2 cm. Pak je dlaní zploštím a palcem do nich vymáčknu pořádný důlek. Pokládám na plechy a peču 10–12 minut dozlatova. Vyndám z trouby a nechám vychladnout.
Na řadu přichází slaný karamel. Cukr vsypu do pánvičky a na středním ohni zahřívám za stálého míchání vařečkou. Když je cukr úplně rozpuštěný, přidám máslo. Pěkně opatrně, směs totiž začne bublat a prskat. Míchám 2–3 minuty, až se máslo rozpustí. Pak pomalu přilévám smetanu a stále míchám, až se začne vařit, nechám tak minutu provařit. Sundám z plotny a vmíchám sůl, naliju do skleničky a nechám vychladnout. Perníčky narovnám do krabičky spolu se skleničkou karamelu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zázvorové perníčky se slaným karamelem

Dezert Snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 4 (30)

Co budete potřebovat

125 g másla, pokojové teploty
90 g hnědého cukru
230 g zlatého sirupu
375 g hladké mouky, prosáté
1 lžička jedlé sody
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžíce perníkového koření
Na slaný karamel
200 g krystalového cukru
90 g slaného másla, rozkrájeného
120 ml smetany ke šlehání, nejtučnější, co dostanu
1 lžička soli

Jak na to?

Máslo a cukr šlehám 6–8 minut elektrickým šlehačem, až je směs světlá a krémová. Přidám zlatý sirup, mouku, sodu, zázvor a koření. Vypracuju hladké těsto.
Troubu předehřeju na 160 °C a vyložím si 2 plechy pečicím papírem. Z těsta vyválím kuličky o průměru 2 cm. Pak je dlaní zploštím a palcem do nich vymáčknu pořádný důlek. Pokládám na plechy a peču 10–12 minut dozlatova. Vyndám z trouby a nechám vychladnout.
Na řadu přichází slaný karamel. Cukr vsypu do pánvičky a na středním ohni zahřívám za stálého míchání vařečkou. Když je cukr úplně rozpuštěný, přidám máslo. Pěkně opatrně, směs totiž začne bublat a prskat. Míchám 2–3 minuty, až se máslo rozpustí. Pak pomalu přilévám smetanu a stále míchám, až se začne vařit, nechám tak minutu provařit. Sundám z plotny a vmíchám sůl, naliju do skleničky a nechám vychladnout. Perníčky narovnám do krabičky spolu se skleničkou karamelu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové...
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové sušenky
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách

Inspirujte se podobnými recepty