×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Závin se švestkami

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Závin se švestkami

Co budete potřebovat

250 g másla, studeného
250 g smetany ke šlehání
500 g hladké mouky
250 g hrušek, oloupaných, nakrájených na čtvrtky, povařených
250 g sušených švestek, namočených v rumu
50 g rozinek
100 g mandlových lupínků
50 g cukru
1 vejce
zakysaná smetana

Jak na to?

Máslo nastrouhejte do mísy, přidejte k němu ušlehanou smetanu a mouku a uhněťte hladké těsto. Rozdělte ho na čtyři díly a ty rozválejte do obdélníkových plátů. Na pláty rozdělte na kostičky nakrájené hrušky a švestky. Posypte rozinkami, polovinou mandlí, pocukrujte a stočte do závinů. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte zbylými mandlemi a při 180 °C pečte dozlatova. Podávejte se zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Závin se švestkami

Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (2)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

250 g másla, studeného
250 g smetany ke šlehání
500 g hladké mouky
250 g hrušek, oloupaných, nakrájených na čtvrtky, povařených
250 g sušených švestek, namočených v rumu
50 g rozinek
100 g mandlových lupínků
50 g cukru
1 vejce
zakysaná smetana

Jak na to?

Máslo nastrouhejte do mísy, přidejte k němu ušlehanou smetanu a mouku a uhněťte hladké těsto. Rozdělte ho na čtyři díly a ty rozválejte do obdélníkových plátů. Na pláty rozdělte na kostičky nakrájené hrušky a švestky. Posypte rozinkami, polovinou mandlí, pocukrujte a stočte do závinů. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte zbylými mandlemi a při 180 °C pečte dozlatova. Podávejte se zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty