Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Zapečený sendvič s paprikami a čedarem

Zapečený sendvič s paprikami a čedarem

Jako každý rok podzim vybízí k vaření teplejších jídel s použitím rozmanitých druhů zeleniny a koření. Zkuste se tentokrát osmělit a vyzkoušet i méně zaběhlé suroviny. Uvidíte, že vaření s nimi je zábavné a stejně snadné jako s těmi klasickými.

Ingredience

1 červená paprika
½ cibule
10 g másla
50 ml jablečného cideru
sůl, pepř
2 lžičky sušené bazalky
8 plátků Mistrovského chleba
150 g strouhaného čedaru
4 lžíce slunečnicového oleje
1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

1. Papriku s cibulí nakrájejte na tenké nudličky.

2. V pánvi rozpusťte máslo a zeleninu na něm 3 minuty restujte. Podlijte ciderem a nechte 3 minuty probublávat. Osolte, opepřete, vsypte bazalku a po odpaření tekutiny opékejte po dobu 3 minut do zkaramelizování.

3. Na 4 plátky chleba nasypte po hrsti sýra. Na něj lžící naneste paprikovou směs, opět zasypte hrstí sýra a přiklopte zbylými plátky chleba.

4. Vložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C gril 2 minuty z každé strany. Podávejte posypané petrželkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty