×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečený lilek po italsku

Další recepty a články

Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji...
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s...
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se...
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem

Zapečený lilek po italsku

Co budete potřebovat

2 lilky
sůl
4 lžíce olivového oleje
300 g passaty
pepř
několik snítek tymiánu
100 g nastrouhané mozzarelly
100 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Lilky po délce nakrájejte na slabé plátky cca 3 mm, osolte je a nechte chvíli odležet, aby pustily vodu. Papírovou utěrkou je osušte a opečte na pánvi na olivovém oleji nebo ogrilujte do poloměkka. Poté je smotejte do ruliček, naskládejte do zapékací misky, zalijte passatou a opepřete. Posypte čerstvým tymiánem, mozzarellou i parmazánem. Pečte po dobu 10–15 minut, dokud se sýry nezapečou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečený lilek po italsku

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Lilek Magazín 3/2018
Průměrné hodnocení 4 (12)
Každá italská mamma má svůj osvědčený recept na lilky s rajčatovou omáčkou. Dobře totiž ví, že to je rychlé a vydatné jídlo, které se skvěle hodí nejen na večeři ve všední den. Jednoduše si ho připravíte i doma a všechny suroviny snadno pořídíte u nás v Albertu.

Co budete potřebovat

2 lilky
sůl
4 lžíce olivového oleje
300 g passaty
pepř
několik snítek tymiánu
100 g nastrouhané mozzarelly
100 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Lilky po délce nakrájejte na slabé plátky cca 3 mm, osolte je a nechte chvíli odležet, aby pustily vodu. Papírovou utěrkou je osušte a opečte na pánvi na olivovém oleji nebo ogrilujte do poloměkka. Poté je smotejte do ruliček, naskládejte do zapékací misky, zalijte passatou a opepřete. Posypte čerstvým tymiánem, mozzarellou i parmazánem. Pečte po dobu 10–15 minut, dokud se sýry nezapečou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem

Inspirujte se podobnými recepty