×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečený lilek po italsku

Další recepty a články

Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji...
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s...
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se...
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem
Křupavé kuře s medovým lilkem
Křupavé kuře s...
Křupavé kuře s medovým lilkem
Křupavé kuře s medovým lilkem

Zapečený lilek po italsku

Co budete potřebovat

2 lilky
sůl
4 lžíce olivového oleje
300 g passaty
pepř
několik snítek tymiánu
100 g nastrouhané mozzarelly
100 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Lilky po délce nakrájejte na slabé plátky cca 3 mm, osolte je a nechte chvíli odležet, aby pustily vodu. Papírovou utěrkou je osušte a opečte na pánvi na olivovém oleji nebo ogrilujte do poloměkka. Poté je smotejte do ruliček, naskládejte do zapékací misky, zalijte passatou a opepřete. Posypte čerstvým tymiánem, mozzarellou i parmazánem. Pečte po dobu 10–15 minut, dokud se sýry nezapečou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečený lilek po italsku

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Lilek Magazín 3/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (12)

Inspirujte se zdravými recepty

Každá italská mamma má svůj osvědčený recept na lilky s rajčatovou omáčkou. Dobře totiž ví, že to je rychlé a vydatné jídlo, které se skvěle hodí nejen na večeři ve všední den. Jednoduše si ho připravíte i doma a všechny suroviny snadno pořídíte u nás v Albertu.

Co budete potřebovat

2 lilky
sůl
4 lžíce olivového oleje
300 g passaty
pepř
několik snítek tymiánu
100 g nastrouhané mozzarelly
100 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Lilky po délce nakrájejte na slabé plátky cca 3 mm, osolte je a nechte chvíli odležet, aby pustily vodu. Papírovou utěrkou je osušte a opečte na pánvi na olivovém oleji nebo ogrilujte do poloměkka. Poté je smotejte do ruliček, naskládejte do zapékací misky, zalijte passatou a opepřete. Posypte čerstvým tymiánem, mozzarellou i parmazánem. Pečte po dobu 10–15 minut, dokud se sýry nezapečou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem
Křupavé kuře s medovým lilkem
Křupavé kuře s medovým lilkem
Křupavé kuře s medovým lilkem
Křupavé kuře s medovým lilkem

Inspirujte se podobnými recepty