×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečený lilek po italsku

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Zapečený lilek po italsku

Co budete potřebovat

2 lilky
sůl
4 lžíce olivového oleje
300 g passaty
pepř
několik snítek tymiánu
100 g nastrouhané mozzarelly
100 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Lilky po délce nakrájejte na slabé plátky cca 3 mm, osolte je a nechte chvíli odležet, aby pustily vodu. Papírovou utěrkou je osušte a opečte na pánvi na olivovém oleji nebo ogrilujte do poloměkka. Poté je smotejte do ruliček, naskládejte do zapékací misky, zalijte passatou a opepřete. Posypte čerstvým tymiánem, mozzarellou i parmazánem. Pečte po dobu 10–15 minut, dokud se sýry nezapečou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečený lilek po italsku

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Lilek , Tymián Magazín 3/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (13)
Každá italská mamma má svůj osvědčený recept na lilky s rajčatovou omáčkou. Dobře totiž ví, že to je rychlé a vydatné jídlo, které se skvěle hodí nejen na večeři ve všední den. Jednoduše si ho připravíte i doma a všechny suroviny snadno pořídíte u nás v Albertu.

Co budete potřebovat

2 lilky
sůl
4 lžíce olivového oleje
300 g passaty
pepř
několik snítek tymiánu
100 g nastrouhané mozzarelly
100 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Lilky po délce nakrájejte na slabé plátky cca 3 mm, osolte je a nechte chvíli odležet, aby pustily vodu. Papírovou utěrkou je osušte a opečte na pánvi na olivovém oleji nebo ogrilujte do poloměkka. Poté je smotejte do ruliček, naskládejte do zapékací misky, zalijte passatou a opepřete. Posypte čerstvým tymiánem, mozzarellou i parmazánem. Pečte po dobu 10–15 minut, dokud se sýry nezapečou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty