×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené caprese s quinoou
30 minut , Předkrm , Velmi snadné ,

Zapečené caprese s quinoou

Co budu potřebovat

250 ml hotové rajčatové omáčky na těstoviny
2 lžíce rajčatového protlaku
80 ml smetany ke šlehání
40 g parmazánu
sůl, čerstvě mletý pepř
360 g uvařené quinoy
2 koule mozzarelly, natrhané na kousky
200 g třešňových rajčátek, rozpůlených
1 svazek čerstvé bazalky

Jak na to?

V rendlíku zvolna ohřívejte omáčku a protlak. Když je směs teplá, přilijte smetanu, vmíchejte parmazán, osolte a opepřete. Sundejte z plotýnky a vmíchejte vařenou quinou, polovinu mozzarelly a rajčátek a několik nakrájených bazalkových lístků. Směs vlijte do olejem vymazaného pekáčku nebo rozdělte do zapékacích misek. Navrch dejte zbytek rajčátek a mozzarelly. Pečte 15 minut, pak zapněte gril a zapékejte 1–2 minuty,
dokud není sýr zlatavý. Vyjměte z trouby, ozdobte čerstvou bazalkou a nechte 5 minut odpočinout.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Grilovaný hermelín se slaninou

    Chuťovky 30 minut
  • Melounový salát se sýrem feta a sezamovými semínky

    Saláty 30 minut
  • Houbařské chleby s česnekem

    Předkrm 15 minut