×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečené caprese s quinoou

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové...
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Zapečené caprese s quinoou

Co budete potřebovat

250 ml hotové rajčatové omáčky na těstoviny
2 lžíce rajčatového protlaku
80 ml smetany ke šlehání
40 g parmazánu
sůl, čerstvě mletý pepř
360 g uvařené quinoy
2 koule mozzarelly, natrhané na kousky
200 g třešňových rajčátek, rozpůlených
1 svazek čerstvé bazalky

Jak na to?

V rendlíku zvolna ohřívejte omáčku a protlak. Když je směs teplá, přilijte smetanu, vmíchejte parmazán, osolte a opepřete. Sundejte z plotýnky a vmíchejte vařenou quinou, polovinu mozzarelly a rajčátek a několik nakrájených bazalkových lístků. Směs vlijte do olejem vymazaného pekáčku nebo rozdělte do zapékacích misek. Navrch dejte zbytek rajčátek a mozzarelly. Pečte 15 minut, pak zapněte gril a zapékejte 1–2 minuty,
dokud není sýr zlatavý. Vyjměte z trouby, ozdobte čerstvou bazalkou a nechte 5 minut odpočinout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené caprese s quinoou

Předkrm Velmi snadné Magazín 1/2016
Průměrné hodnocení 5 (16)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

250 ml hotové rajčatové omáčky na těstoviny
2 lžíce rajčatového protlaku
80 ml smetany ke šlehání
40 g parmazánu
sůl, čerstvě mletý pepř
360 g uvařené quinoy
2 koule mozzarelly, natrhané na kousky
200 g třešňových rajčátek, rozpůlených
1 svazek čerstvé bazalky

Jak na to?

V rendlíku zvolna ohřívejte omáčku a protlak. Když je směs teplá, přilijte smetanu, vmíchejte parmazán, osolte a opepřete. Sundejte z plotýnky a vmíchejte vařenou quinou, polovinu mozzarelly a rajčátek a několik nakrájených bazalkových lístků. Směs vlijte do olejem vymazaného pekáčku nebo rozdělte do zapékacích misek. Navrch dejte zbytek rajčátek a mozzarelly. Pečte 15 minut, pak zapněte gril a zapékejte 1–2 minuty,
dokud není sýr zlatavý. Vyjměte z trouby, ozdobte čerstvou bazalkou a nechte 5 minut odpočinout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Inspirujte se podobnými recepty