×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečené caprese s quinoou

Další recepty a články

Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi

Zapečené caprese s quinoou

Co budete potřebovat

250 ml hotové rajčatové omáčky na těstoviny
2 lžíce rajčatového protlaku
80 ml smetany ke šlehání
40 g parmazánu
sůl, čerstvě mletý pepř
360 g uvařené quinoy
2 koule mozzarelly, natrhané na kousky
200 g třešňových rajčátek, rozpůlených
1 svazek čerstvé bazalky

Jak na to?

V rendlíku zvolna ohřívejte omáčku a protlak. Když je směs teplá, přilijte smetanu, vmíchejte parmazán, osolte a opepřete. Sundejte z plotýnky a vmíchejte vařenou quinou, polovinu mozzarelly a rajčátek a několik nakrájených bazalkových lístků. Směs vlijte do olejem vymazaného pekáčku nebo rozdělte do zapékacích misek. Navrch dejte zbytek rajčátek a mozzarelly. Pečte 15 minut, pak zapněte gril a zapékejte 1–2 minuty,
dokud není sýr zlatavý. Vyjměte z trouby, ozdobte čerstvou bazalkou a nechte 5 minut odpočinout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené caprese s quinoou

Předkrm Velmi snadné Magazín 1/2016
Průměrné hodnocení 5 (15)

Co budete potřebovat

250 ml hotové rajčatové omáčky na těstoviny
2 lžíce rajčatového protlaku
80 ml smetany ke šlehání
40 g parmazánu
sůl, čerstvě mletý pepř
360 g uvařené quinoy
2 koule mozzarelly, natrhané na kousky
200 g třešňových rajčátek, rozpůlených
1 svazek čerstvé bazalky

Jak na to?

V rendlíku zvolna ohřívejte omáčku a protlak. Když je směs teplá, přilijte smetanu, vmíchejte parmazán, osolte a opepřete. Sundejte z plotýnky a vmíchejte vařenou quinou, polovinu mozzarelly a rajčátek a několik nakrájených bazalkových lístků. Směs vlijte do olejem vymazaného pekáčku nebo rozdělte do zapékacích misek. Navrch dejte zbytek rajčátek a mozzarelly. Pečte 15 minut, pak zapněte gril a zapékejte 1–2 minuty,
dokud není sýr zlatavý. Vyjměte z trouby, ozdobte čerstvou bazalkou a nechte 5 minut odpočinout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Melounový salát se sýrem feta...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi

Inspirujte se podobnými recepty