×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Žampiony se zapečenými vejci

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Žampiony se zapečenými vejci

Co budete potřebovat

1 lžíce másla
8 vajec
50 ml smetany
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl, pepř
500 g zahradních žampionů
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého tymiánu
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce balzamika
1 lžíce sójové omáčky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Zapékací misku vymažte trochou másla a rozklepněte do ní vajíčka. Pokapejte smetanou a posypte parmazánem, solí a pepřem. Vložte do trouby a pečte zhruba 10 minut.
Žampiony očistěte a ty větší překrojte. Zbylé máslo a olej rozehřejte na velké pánvi. Rozprostřete žampiony tak, aby byly jen v jedné vrstvě, a nechte opékat. Po pěti minutách promíchejte a nechte opékat další čtyři minuty. Pak vmíchejte nasekaný česnek a tymián. Po chvilce posypte cukrem, zalijte balzamikem a sójovou omáčkou, promíchejte a nechte pět minut zkaramelizovat. Navršte na pečená vajíčka a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žampiony se zapečenými vejci

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Tymián Magazín 5/2018 Počet porcí: 4
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Milujete vajíčka a docházejí vám nápady, jak je připravovat? Vyzkoušejte je se žampiony v netradiční úpravě s balzamikem a zkaramelizovaným cukrem. Chutnají doslova božsky.

Co budete potřebovat

1 lžíce másla
8 vajec
50 ml smetany
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl, pepř
500 g zahradních žampionů
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého tymiánu
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce balzamika
1 lžíce sójové omáčky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Zapékací misku vymažte trochou másla a rozklepněte do ní vajíčka. Pokapejte smetanou a posypte parmazánem, solí a pepřem. Vložte do trouby a pečte zhruba 10 minut.
Žampiony očistěte a ty větší překrojte. Zbylé máslo a olej rozehřejte na velké pánvi. Rozprostřete žampiony tak, aby byly jen v jedné vrstvě, a nechte opékat. Po pěti minutách promíchejte a nechte opékat další čtyři minuty. Pak vmíchejte nasekaný česnek a tymián. Po chvilce posypte cukrem, zalijte balzamikem a sójovou omáčkou, promíchejte a nechte pět minut zkaramelizovat. Navršte na pečená vajíčka a podávejte.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019