×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Žampiony se zapečenými vejci

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Žampiony se zapečenými vejci

Co budete potřebovat

1 lžíce másla
8 vajec
50 ml smetany
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl, pepř
500 g zahradních žampionů
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého tymiánu
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce balzamika
1 lžíce sójové omáčky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Zapékací misku vymažte trochou másla a rozklepněte do ní vajíčka. Pokapejte smetanou a posypte parmazánem, solí a pepřem. Vložte do trouby a pečte zhruba 10 minut.
Žampiony očistěte a ty větší překrojte. Zbylé máslo a olej rozehřejte na velké pánvi. Rozprostřete žampiony tak, aby byly jen v jedné vrstvě, a nechte opékat. Po pěti minutách promíchejte a nechte opékat další čtyři minuty. Pak vmíchejte nasekaný česnek a tymián. Po chvilce posypte cukrem, zalijte balzamikem a sójovou omáčkou, promíchejte a nechte pět minut zkaramelizovat. Navršte na pečená vajíčka a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žampiony se zapečenými vejci

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Magazín 5/2018
(0)
Milujete vajíčka a docházejí vám nápady, jak je připravovat? Vyzkoušejte je se žampiony v netradiční úpravě s balzamikem a zkaramelizovaným cukrem. Chutnají doslova božsky.

Co budete potřebovat

1 lžíce másla
8 vajec
50 ml smetany
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl, pepř
500 g zahradních žampionů
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého tymiánu
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce balzamika
1 lžíce sójové omáčky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Zapékací misku vymažte trochou másla a rozklepněte do ní vajíčka. Pokapejte smetanou a posypte parmazánem, solí a pepřem. Vložte do trouby a pečte zhruba 10 minut.
Žampiony očistěte a ty větší překrojte. Zbylé máslo a olej rozehřejte na velké pánvi. Rozprostřete žampiony tak, aby byly jen v jedné vrstvě, a nechte opékat. Po pěti minutách promíchejte a nechte opékat další čtyři minuty. Pak vmíchejte nasekaný česnek a tymián. Po chvilce posypte cukrem, zalijte balzamikem a sójovou omáčkou, promíchejte a nechte pět minut zkaramelizovat. Navršte na pečená vajíčka a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty