×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Žampiony se zapečenými vejci

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Žampiony se zapečenými vejci

Co budete potřebovat

1 lžíce másla
8 vajec
50 ml smetany
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl, pepř
500 g zahradních žampionů
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého tymiánu
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce balzamika
1 lžíce sójové omáčky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Zapékací misku vymažte trochou másla a rozklepněte do ní vajíčka. Pokapejte smetanou a posypte parmazánem, solí a pepřem. Vložte do trouby a pečte zhruba 10 minut.
Žampiony očistěte a ty větší překrojte. Zbylé máslo a olej rozehřejte na velké pánvi. Rozprostřete žampiony tak, aby byly jen v jedné vrstvě, a nechte opékat. Po pěti minutách promíchejte a nechte opékat další čtyři minuty. Pak vmíchejte nasekaný česnek a tymián. Po chvilce posypte cukrem, zalijte balzamikem a sójovou omáčkou, promíchejte a nechte pět minut zkaramelizovat. Navršte na pečená vajíčka a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žampiony se zapečenými vejci

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Magazín 5/2018 Počet porcí: 4
(0)
Milujete vajíčka a docházejí vám nápady, jak je připravovat? Vyzkoušejte je se žampiony v netradiční úpravě s balzamikem a zkaramelizovaným cukrem. Chutnají doslova božsky.

Co budete potřebovat

1 lžíce másla
8 vajec
50 ml smetany
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl, pepř
500 g zahradních žampionů
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého tymiánu
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce balzamika
1 lžíce sójové omáčky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Zapékací misku vymažte trochou másla a rozklepněte do ní vajíčka. Pokapejte smetanou a posypte parmazánem, solí a pepřem. Vložte do trouby a pečte zhruba 10 minut.
Žampiony očistěte a ty větší překrojte. Zbylé máslo a olej rozehřejte na velké pánvi. Rozprostřete žampiony tak, aby byly jen v jedné vrstvě, a nechte opékat. Po pěti minutách promíchejte a nechte opékat další čtyři minuty. Pak vmíchejte nasekaný česnek a tymián. Po chvilce posypte cukrem, zalijte balzamikem a sójovou omáčkou, promíchejte a nechte pět minut zkaramelizovat. Navršte na pečená vajíčka a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty