×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zadělávané drštky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Zadělávané drštky

Tip do kuchyně

 

Podávejte s bramborami vařenými ve slupce, posypané petrželkou.

Co budete potřebovat

800 g očištěných drštěk
60 g slaniny AQ
1 cibule
50–60 g hladké mouky
2 stroužky česneku
sušená majoránka
sůl
pepř
80 g vařeného uzeného masa
čerstvá majoránka AQ
brambory AQ
petrželka

Jak na to?

1) Dršťky vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a 20 minut vařte.

2) Slijte, dršťky zalijte novou horkou vodou a vařte 40 minut. Slijte, znovu zalijte horkou vodou a znovu 40 minut vařte.

3) Slijte, zalijte novou horkou vodou a vařte doměkka. Poté slijte (vývar uschovejte) a nechte vychladnout.

4) Slaninu pokrájejte a na pánvi nasucho vyškvařte, pak přidejte cibuli, osmahněte ji dorůžova, zaprašte moukou. Opékejte do světlé jíšky. Přidejte česnek, majoránku, sůl i pepř a zalijte 100–200 ml vývaru z drštěk a asi 20 minut vařte do husté omáčky.

5) Dršťky mezitím pokrájejte na nudličky a uzené maso na kostičky a vmíchejte do omáčky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zadělávané drštky

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 7/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Podávejte s bramborami vařenými ve slupce, posypané petrželkou.

Co budete potřebovat

800 g očištěných drštěk
60 g slaniny AQ
1 cibule
50–60 g hladké mouky
2 stroužky česneku
sušená majoránka
sůl
pepř
80 g vařeného uzeného masa
čerstvá majoránka AQ
brambory AQ
petrželka

Jak na to?

1) Dršťky vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a 20 minut vařte.

2) Slijte, dršťky zalijte novou horkou vodou a vařte 40 minut. Slijte, znovu zalijte horkou vodou a znovu 40 minut vařte.

3) Slijte, zalijte novou horkou vodou a vařte doměkka. Poté slijte (vývar uschovejte) a nechte vychladnout.

4) Slaninu pokrájejte a na pánvi nasucho vyškvařte, pak přidejte cibuli, osmahněte ji dorůžova, zaprašte moukou. Opékejte do světlé jíšky. Přidejte česnek, majoránku, sůl i pepř a zalijte 100–200 ml vývaru z drštěk a asi 20 minut vařte do husté omáčky.

5) Dršťky mezitím pokrájejte na nudličky a uzené maso na kostičky a vmíchejte do omáčky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty