×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zadělávané drštky

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Zadělávané drštky

Tip do kuchyně

 

Podávejte s bramborami vařenými ve slupce, posypané petrželkou.

Co budete potřebovat

800 g očištěných drštěk
60 g slaniny AQ
1 cibule
50–60 g hladké mouky
2 stroužky česneku
sušená majoránka
sůl
pepř
80 g vařeného uzeného masa
čerstvá majoránka AQ
brambory AQ
petrželka

Jak na to?

1) Dršťky vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a 20 minut vařte.

2) Slijte, dršťky zalijte novou horkou vodou a vařte 40 minut. Slijte, znovu zalijte horkou vodou a znovu 40 minut vařte.

3) Slijte, zalijte novou horkou vodou a vařte doměkka. Poté slijte (vývar uschovejte) a nechte vychladnout.

4) Slaninu pokrájejte a na pánvi nasucho vyškvařte, pak přidejte cibuli, osmahněte ji dorůžova, zaprašte moukou. Opékejte do světlé jíšky. Přidejte česnek, majoránku, sůl i pepř a zalijte 100–200 ml vývaru z drštěk a asi 20 minut vařte do husté omáčky.

5) Dršťky mezitím pokrájejte na nudličky a uzené maso na kostičky a vmíchejte do omáčky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zadělávané drštky

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 7/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Podávejte s bramborami vařenými ve slupce, posypané petrželkou.

Co budete potřebovat

800 g očištěných drštěk
60 g slaniny AQ
1 cibule
50–60 g hladké mouky
2 stroužky česneku
sušená majoránka
sůl
pepř
80 g vařeného uzeného masa
čerstvá majoránka AQ
brambory AQ
petrželka

Jak na to?

1) Dršťky vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a 20 minut vařte.

2) Slijte, dršťky zalijte novou horkou vodou a vařte 40 minut. Slijte, znovu zalijte horkou vodou a znovu 40 minut vařte.

3) Slijte, zalijte novou horkou vodou a vařte doměkka. Poté slijte (vývar uschovejte) a nechte vychladnout.

4) Slaninu pokrájejte a na pánvi nasucho vyškvařte, pak přidejte cibuli, osmahněte ji dorůžova, zaprašte moukou. Opékejte do světlé jíšky. Přidejte česnek, majoránku, sůl i pepř a zalijte 100–200 ml vývaru z drštěk a asi 20 minut vařte do husté omáčky.

5) Dršťky mezitím pokrájejte na nudličky a uzené maso na kostičky a vmíchejte do omáčky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty