
Vylepšená bramborová kaše se sýrem a slaninou
Překvapte při nedělním obědě originální verzí bramborové kaše se sýrem a slaninou. Je jednoduchá na přípravu a platí za plnohodnotný pokrm jen sama o sobě.

Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Příloha
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory 1 kg
- Slanina plátková 4 plát.
- Mléko 100 ml
- Cheddar strouhaný 100 g
- Muškátový oříšek
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Brambory 1 kg
- Slanina plátková 4 plát.
- Mléko 100 ml
- Cheddar strouhaný 100 g
- Muškátový oříšek
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
Příprava
- 1Oloupejte 1 kg brambor, omyjte je a nakrájejte na kousky. Vsypte je do hrnce a zalijte vodou, aby byly brambory zcela ponořené. Vodu osolte a vařte doměkka. Doba vaření závisí na velikosti kousků. To, že jsou měkké, zkontrolujte napíchnutím na vidličku. Nejlépe se na kaši hodí brambory typu C.
- 2Během vaření si na pánvi nasucho opečte plátky slaniny tak, aby byla křupavá, a nalámejte ji na kousky.
- 3Brambory sceďte, rozšťouchejte a postupně přilévejte 100 ml horkého mléka. Nejlépe to půjde metličkou. Tak bude mít kaše hladkou konzistenci.
- 4Nastrouhejte 100 g čedaru a vmíchejte do bramborové kaše. Dochuťte špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a vmíchejte nalámanou slaninu a nasekaný svazek pažitky. Servírujte v mističkách. Toto jídlo budou milovat děti i dospělí, protože skvěle ochucená bramborová kaše je prostě nejlepší. A hlavně máte hotovo za pár minut.
- 1Oloupejte 1 kg brambor, omyjte je a nakrájejte na kousky. Vsypte je do hrnce a zalijte vodou, aby byly brambory zcela ponořené. Vodu osolte a vařte doměkka. Doba vaření závisí na velikosti kousků. To, že jsou měkké, zkontrolujte napíchnutím na vidličku. Nejlépe se na kaši hodí brambory typu C.
- 2Během vaření si na pánvi nasucho opečte plátky slaniny tak, aby byla křupavá, a nalámejte ji na kousky.
- 3Brambory sceďte, rozšťouchejte a postupně přilévejte 100 ml horkého mléka. Nejlépe to půjde metličkou. Tak bude mít kaše hladkou konzistenci.
- 4Nastrouhejte 100 g čedaru a vmíchejte do bramborové kaše. Dochuťte špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a vmíchejte nalámanou slaninu a nasekaný svazek pažitky. Servírujte v mističkách. Toto jídlo budou milovat děti i dospělí, protože skvěle ochucená bramborová kaše je prostě nejlepší. A hlavně máte hotovo za pár minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o mléce měli vědět Mléko je pro nás významným zdrojem vápníku a vitaminu D. Pokud si v jídelníčku hlídáte příjem tekutin, tak mléko do pitného režimu nepočítáme. Mléko je plnohodnotná potravina.Jak udělat bramborovou kaši zdravější Slaninu zaměňte za kvalitní šunku s vysokým podílem masa. Čedar můžete zaměnit za méně tučný sýr, například 30% eidam. Pokrm doplňte salátem z čerstvé zeleniny.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.