1
Oloupejte 1 kg brambor, omyjte je a nakrájejte na kousky. Vsypte je do hrnce a zalijte vodou, aby byly brambory zcela ponořené. Vodu osolte a vařte doměkka. Doba vaření závisí na velikosti kousků. To, že jsou měkké, zkontrolujte napíchnutím na vidličku. Nejlépe se na kaši hodí brambory typu C.
2
Během vaření si na pánvi nasucho opečte plátky slaniny tak, aby byla křupavá, a nalámejte ji na kousky.
3
Brambory sceďte, rozšťouchejte a postupně přilévejte 100 ml horkého mléka. Nejlépe to půjde metličkou. Tak bude mít kaše hladkou konzistenci.
4
Nastrouhejte 100 g čedaru a vmíchejte do bramborové kaše. Dochuťte špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a vmíchejte nalámanou slaninu a nasekaný svazek pažitky. Servírujte v mističkách. Toto jídlo budou milovat děti i dospělí, protože skvěle ochucená bramborová kaše je prostě nejlepší. A hlavně máte hotovo za pár minut.
1
Oloupejte 1 kg brambor, omyjte je a nakrájejte na kousky. Vsypte je do hrnce a zalijte vodou, aby byly brambory zcela ponořené. Vodu osolte a vařte doměkka. Doba vaření závisí na velikosti kousků. To, že jsou měkké, zkontrolujte napíchnutím na vidličku. Nejlépe se na kaši hodí brambory typu C.
2
Během vaření si na pánvi nasucho opečte plátky slaniny tak, aby byla křupavá, a nalámejte ji na kousky.
3
Brambory sceďte, rozšťouchejte a postupně přilévejte 100 ml horkého mléka. Nejlépe to půjde metličkou. Tak bude mít kaše hladkou konzistenci.
4
Nastrouhejte 100 g čedaru a vmíchejte do bramborové kaše. Dochuťte špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a vmíchejte nalámanou slaninu a nasekaný svazek pažitky. Servírujte v mističkách. Toto jídlo budou milovat děti i dospělí, protože skvěle ochucená bramborová kaše je prostě nejlepší. A hlavně máte hotovo za pár minut.