×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vinná klobása s kaší

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Vinná klobása s kaší

Co budete potřebovat

500 g vinné klobásy
8 snítek rozmarýnu
hladká mouka na obalení
olej na opékání
hladkolistá petrželka na ozdobu
Na bramborovou kaši
500–600 g brambor, oloupaných
sůl
mléko, smetana a máslo podle chuti

Jak na to?

Nakrájené brambory uvařte v osolené vodě. Mezitím nakrájejte klobásu na 8 kousků dlouhých asi 15–20 centimetrů, každý stočte do šneka a propíchněte rozmarýnovou snítkou (případně špejlí). Z obou stran obalte v mouce. Brambory sceďte, rozšťouchejte a našlehejte s horkým mlékem smíchaným v poměru 1 : 1 se smetanou. Zjemněte máslem, dosolte podle chuti. Klobáskové šneky opečte z obou stran na rozpáleném oleji. Podávejte společně s kaší maštěnou navíc máslem, klobásy posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vinná klobása s kaší

Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

500 g vinné klobásy
8 snítek rozmarýnu
hladká mouka na obalení
olej na opékání
hladkolistá petrželka na ozdobu
Na bramborovou kaši
500–600 g brambor, oloupaných
sůl
mléko, smetana a máslo podle chuti

Jak na to?

Nakrájené brambory uvařte v osolené vodě. Mezitím nakrájejte klobásu na 8 kousků dlouhých asi 15–20 centimetrů, každý stočte do šneka a propíchněte rozmarýnovou snítkou (případně špejlí). Z obou stran obalte v mouce. Brambory sceďte, rozšťouchejte a našlehejte s horkým mlékem smíchaným v poměru 1 : 1 se smetanou. Zjemněte máslem, dosolte podle chuti. Klobáskové šneky opečte z obou stran na rozpáleném oleji. Podávejte společně s kaší maštěnou navíc máslem, klobásy posypané petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty