×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové špízy s omáčkou Satay

Další recepty a články

Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s...
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso

Vepřové špízy s omáčkou Satay

Co budete potřebovat

400 g vepřové panenky
olej
3 okurky
4 ředkvičky
2 jarní cibulky
35 g arašídů
2 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
čerstvá máta
Na omáčku satay:
60 ml arašídového oleje
1 dlouhá chilli paprička
2 stroužky česneku
140 g arašídů
½ lžičky mletého kmínu
¼ lžičky kurkumy
2 lžíce sladké sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
125 ml kokosového mléka

Jak na to?

1) Nejprve si připravte omáčku Satay: Vložte do mixéru česnek, chilli papričku, arašídy, kmín, kurkumu, dále přilijte arašídový olej, sójovou omáčku, rybí omáčku, kokosové mléko a 125 ml vroucí vody a vše rozmixujte. Vznikne vám hustá omáčka, kterou rozdělte na dvě poloviny.

2) Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky, naložte do jedné z polovin omáčky a vložte na 1 hodinu do chladničky. Marinované maso vyndejte z chladničky přibližně půl hodiny před grilováním. Poté napíchněte maso na špízy, potřete olejem a grilujte ze všech stran přibližně 6 minut. Mezitím zahřejte v rendlíku zbylou omáčku přibližně dvě minuty.

3) Mezitím také nakrájejte okurky a ředkvičky na kousky. Jarní cibulku nakrájejte nahrubo a vše vložte do mísy. Přidejte zbylé arašídy, limetkovou šťávu, olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.

Na talíř vložte vždy vepřový špíz, který posypte natrhanými mátovými lístky, a trochu salátu. Podávejte se zbylou omáčkou Satay.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové špízy s omáčkou Satay

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Grilování Grilování Magazín 7/2013
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

400 g vepřové panenky
olej
3 okurky
4 ředkvičky
2 jarní cibulky
35 g arašídů
2 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
čerstvá máta
Na omáčku satay:
60 ml arašídového oleje
1 dlouhá chilli paprička
2 stroužky česneku
140 g arašídů
½ lžičky mletého kmínu
¼ lžičky kurkumy
2 lžíce sladké sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
125 ml kokosového mléka

Jak na to?

1) Nejprve si připravte omáčku Satay: Vložte do mixéru česnek, chilli papričku, arašídy, kmín, kurkumu, dále přilijte arašídový olej, sójovou omáčku, rybí omáčku, kokosové mléko a 125 ml vroucí vody a vše rozmixujte. Vznikne vám hustá omáčka, kterou rozdělte na dvě poloviny.

2) Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky, naložte do jedné z polovin omáčky a vložte na 1 hodinu do chladničky. Marinované maso vyndejte z chladničky přibližně půl hodiny před grilováním. Poté napíchněte maso na špízy, potřete olejem a grilujte ze všech stran přibližně 6 minut. Mezitím zahřejte v rendlíku zbylou omáčku přibližně dvě minuty.

3) Mezitím také nakrájejte okurky a ředkvičky na kousky. Jarní cibulku nakrájejte nahrubo a vše vložte do mísy. Přidejte zbylé arašídy, limetkovou šťávu, olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.

Na talíř vložte vždy vepřový špíz, který posypte natrhanými mátovými lístky, a trochu salátu. Podávejte se zbylou omáčkou Satay.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso
Jak pečovat o maso

Inspirujte se podobnými recepty