Vepřové špízy s omáčkou Satay
Ingredience
400 g | vepřové panenky |
olej | |
3 | okurky |
4 | ředkvičky |
2 | jarní cibulky |
35 g | arašídů |
2 | lžíce limetkové šťávy |
1 | lžíce olivového oleje |
sůl | |
pepř | |
čerstvá máta | |
Na omáčku satay: | |
---|---|
60 ml | arašídového oleje |
1 | dlouhá chilli paprička |
2 | stroužky česneku |
140 g | arašídů |
½ | lžičky mletého kmínu |
¼ | lžičky kurkumy |
2 | lžíce sladké sójové omáčky |
1 | lžíce rybí omáčky |
125 ml | kokosového mléka |
Postup přípravy
1) Nejprve si připravte omáčku Satay: Vložte do mixéru česnek, chilli papričku, arašídy, kmín, kurkumu, dále přilijte arašídový olej, sójovou omáčku, rybí omáčku, kokosové mléko a 125 ml vroucí vody a vše rozmixujte. Vznikne vám hustá omáčka, kterou rozdělte na dvě poloviny.
2) Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky, naložte do jedné z polovin omáčky a vložte na 1 hodinu do chladničky. Marinované maso vyndejte z chladničky přibližně půl hodiny před grilováním. Poté napíchněte maso na špízy, potřete olejem a grilujte ze všech stran přibližně 6 minut. Mezitím zahřejte v rendlíku zbylou omáčku přibližně dvě minuty.
3) Mezitím také nakrájejte okurky a ředkvičky na kousky. Jarní cibulku nakrájejte nahrubo a vše vložte do mísy. Přidejte zbylé arašídy, limetkovou šťávu, olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.
Na talíř vložte vždy vepřový špíz, který posypte natrhanými mátovými lístky, a trochu salátu. Podávejte se zbylou omáčkou Satay.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY