×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové ragú s bramborovými noky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Vepřové ragú s bramborovými noky

Co budete potřebovat

1 kg vepřové krkovice vcelku
500 g telecí plece
hladká mouka
2 lžíce olivového oleje
160 g pancetty, nasekané
1 cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 mrkve, oloupané, nakrájené na kolečka nebo kostky
2 lžíce rajčatového pyré
500 ml červeného vína
500 ml kuřecího vývaru
400g konzerva krájených rajčat
4 bobkové listy
4 větvičky tymiánu
6 snítek oregana
hotové bramborové noky k podávání
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřeju na 180 °C. Vepřové a telecí maso popráším moukou ze všech stran, zbytky oklepu. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpálím na plotně olej a nechám na něm ze všech stran zatáhnout nejdřív vepřové, potom telecí maso. Vyndám ho na talíř. Do kastrolu vsypu pancettu a opékám ji tak 3 minuty. Stáhnu trochu plamen, přidám cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékám doměkka. Přiliju rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechám opékat. Přiliju víno, přivedu k varu a nechám 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabuju všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zaliju vývarem, rajčaty, vhodím bobkový list, tymián, oregano a promíchám. Do kastrolu položím na zeleninu vepřové i telecí maso, přikryju pokličkou a nechám tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařím noky. Upečené maso vyndám na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhám po vláknu. Vrátím ho k omáčce do kastrolu, přidám uvařené noky, podle potřeby osolím a opepřím. Promíchám a tu voňavou dobrotu nesu na stůl.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové ragú s bramborovými noky

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (7)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 kg vepřové krkovice vcelku
500 g telecí plece
hladká mouka
2 lžíce olivového oleje
160 g pancetty, nasekané
1 cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 mrkve, oloupané, nakrájené na kolečka nebo kostky
2 lžíce rajčatového pyré
500 ml červeného vína
500 ml kuřecího vývaru
400g konzerva krájených rajčat
4 bobkové listy
4 větvičky tymiánu
6 snítek oregana
hotové bramborové noky k podávání
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřeju na 180 °C. Vepřové a telecí maso popráším moukou ze všech stran, zbytky oklepu. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpálím na plotně olej a nechám na něm ze všech stran zatáhnout nejdřív vepřové, potom telecí maso. Vyndám ho na talíř. Do kastrolu vsypu pancettu a opékám ji tak 3 minuty. Stáhnu trochu plamen, přidám cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékám doměkka. Přiliju rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechám opékat. Přiliju víno, přivedu k varu a nechám 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabuju všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zaliju vývarem, rajčaty, vhodím bobkový list, tymián, oregano a promíchám. Do kastrolu položím na zeleninu vepřové i telecí maso, přikryju pokličkou a nechám tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařím noky. Upečené maso vyndám na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhám po vláknu. Vrátím ho k omáčce do kastrolu, přidám uvařené noky, podle potřeby osolím a opepřím. Promíchám a tu voňavou dobrotu nesu na stůl.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty