×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové ragú s bramborovými noky

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Vepřové ragú s bramborovými noky

Co budete potřebovat

1 kg vepřové krkovice vcelku
500 g telecí plece
hladká mouka
2 lžíce olivového oleje
160 g pancetty, nasekané
1 cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 mrkve, oloupané, nakrájené na kolečka nebo kostky
2 lžíce rajčatového pyré
500 ml červeného vína
500 ml kuřecího vývaru
400g konzerva krájených rajčat
4 bobkové listy
4 větvičky tymiánu
6 snítek oregana
hotové bramborové noky k podávání
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřeju na 180 °C. Vepřové a telecí maso popráším moukou ze všech stran, zbytky oklepu. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpálím na plotně olej a nechám na něm ze všech stran zatáhnout nejdřív vepřové, potom telecí maso. Vyndám ho na talíř. Do kastrolu vsypu pancettu a opékám ji tak 3 minuty. Stáhnu trochu plamen, přidám cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékám doměkka. Přiliju rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechám opékat. Přiliju víno, přivedu k varu a nechám 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabuju všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zaliju vývarem, rajčaty, vhodím bobkový list, tymián, oregano a promíchám. Do kastrolu položím na zeleninu vepřové i telecí maso, přikryju pokličkou a nechám tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařím noky. Upečené maso vyndám na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhám po vláknu. Vrátím ho k omáčce do kastrolu, přidám uvařené noky, podle potřeby osolím a opepřím. Promíchám a tu voňavou dobrotu nesu na stůl.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové ragú s bramborovými noky

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

1 kg vepřové krkovice vcelku
500 g telecí plece
hladká mouka
2 lžíce olivového oleje
160 g pancetty, nasekané
1 cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 mrkve, oloupané, nakrájené na kolečka nebo kostky
2 lžíce rajčatového pyré
500 ml červeného vína
500 ml kuřecího vývaru
400g konzerva krájených rajčat
4 bobkové listy
4 větvičky tymiánu
6 snítek oregana
hotové bramborové noky k podávání
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřeju na 180 °C. Vepřové a telecí maso popráším moukou ze všech stran, zbytky oklepu. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpálím na plotně olej a nechám na něm ze všech stran zatáhnout nejdřív vepřové, potom telecí maso. Vyndám ho na talíř. Do kastrolu vsypu pancettu a opékám ji tak 3 minuty. Stáhnu trochu plamen, přidám cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékám doměkka. Přiliju rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechám opékat. Přiliju víno, přivedu k varu a nechám 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabuju všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zaliju vývarem, rajčaty, vhodím bobkový list, tymián, oregano a promíchám. Do kastrolu položím na zeleninu vepřové i telecí maso, přikryju pokličkou a nechám tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařím noky. Upečené maso vyndám na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhám po vláknu. Vrátím ho k omáčce do kastrolu, přidám uvařené noky, podle potřeby osolím a opepřím. Promíchám a tu voňavou dobrotu nesu na stůl.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty