×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové plátky na víně

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro...
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro děti
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...

Vepřové plátky na víně

Co budete potřebovat

800 g vepřové pečeně na kámen
sůl, pepř
2 lžíce rostlinného oleje
3 stroužky česneku
60 g másla
4 větvičky čerstvého tymiánu – lístky
1 větvička rozmarýnu – lístky
200 ml bílého suchého vína
180 ml smetany na vaření
Příloha:
500 g brambor
2–3 lžičky grilovacího koření, dle chuti
sůl
3 lžíce rostlinného oleje

Jak na to?

Maso osolte a opepřete. Rozpalte mírně pánev a na oleji orestujte prolisovaný česnek. Přidejte máslo, zvyšte teplotu a ihned vložte maso. Maso nechte zatáhnout, poté vsypte bylinky a podlijte vínem. Nechte odpařit, zalijte smetanou a pět minut na mírném ohni duste. Případně dosolte a podlijte trochou vody. Podávejte s pečenými brambory dochucenými grilovacím kořením.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové plátky na víně

Hlavní chod Velmi snadné Česká Maso Vánoce Tip týdne , Rozmarýn , Tymián
(0)

Co budete potřebovat

800 g vepřové pečeně na kámen
sůl, pepř
2 lžíce rostlinného oleje
3 stroužky česneku
60 g másla
4 větvičky čerstvého tymiánu – lístky
1 větvička rozmarýnu – lístky
200 ml bílého suchého vína
180 ml smetany na vaření
Příloha:
500 g brambor
2–3 lžičky grilovacího koření, dle chuti
sůl
3 lžíce rostlinného oleje

Jak na to?

Maso osolte a opepřete. Rozpalte mírně pánev a na oleji orestujte prolisovaný česnek. Přidejte máslo, zvyšte teplotu a ihned vložte maso. Maso nechte zatáhnout, poté vsypte bylinky a podlijte vínem. Nechte odpařit, zalijte smetanou a pět minut na mírném ohni duste. Případně dosolte a podlijte trochou vody. Podávejte s pečenými brambory dochucenými grilovacím kořením.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro...
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro děti
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...

Inspirujte se podobnými recepty