×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové kotlety s houbovou omáčkou a bramborami

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách,...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Houbovo-bramborové kari
Houbovo-bramborové...
Houbovo-bramborové kari
Houbovo-bramborové kari

Vepřové kotlety s houbovou omáčkou a bramborami

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
4 vepřové kotlety s kostí
450 g žampionů
2 stroužky česneku
60 ml kuřecí vývar
60 ml bílé víno
2 lžíce hrubozrnné hořčice
hrst hladkolisté petrželky
brambory
čerstvý špenát

Jak na to?

Pánev rozpalte, přidejte 2 lžíce olivového oleje a pak na něm asi 2–3 minuty z každé strany opékejte 4 vepřo­vé kotlety s kostí. Vyndejte z pánve a udržujte teplé. Naopak do pánve dejte 450 g žampionů, rozčtvrcených, 2 stroužky česneku, rozmělněné, a opékejte 2–6 minut. Přilijte 60 ml kuřecího vývaru, 60 ml bílého vína, přidejte 2 lžíce hrubozrnné hořčice a vařte další 2 minuty. Vmíchejte pořádnou hrst hladkolisté petrželky a do pánve rovněž vraťte kotlety. Podávejte s pečenými bramborami a lehce zavadlým špenátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové kotlety s houbovou omáčkou a bramborami

Hlavní chod Snadné Česká Žampiony a hlíva Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
4 vepřové kotlety s kostí
450 g žampionů
2 stroužky česneku
60 ml kuřecí vývar
60 ml bílé víno
2 lžíce hrubozrnné hořčice
hrst hladkolisté petrželky
brambory
čerstvý špenát

Jak na to?

Pánev rozpalte, přidejte 2 lžíce olivového oleje a pak na něm asi 2–3 minuty z každé strany opékejte 4 vepřo­vé kotlety s kostí. Vyndejte z pánve a udržujte teplé. Naopak do pánve dejte 450 g žampionů, rozčtvrcených, 2 stroužky česneku, rozmělněné, a opékejte 2–6 minut. Přilijte 60 ml kuřecího vývaru, 60 ml bílého vína, přidejte 2 lžíce hrubozrnné hořčice a vařte další 2 minuty. Vmíchejte pořádnou hrst hladkolisté petrželky a do pánve rovněž vraťte kotlety. Podávejte s pečenými bramborami a lehce zavadlým špenátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Houbovo-bramborové kari
Houbovo-bramborové kari
Houbovo-bramborové kari
Houbovo-bramborové kari

Inspirujte se podobnými recepty