×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová roláda s bylinkovou pastou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Vepřová roláda s bylinkovou pastou

Tip do kuchyně

 

Další tipy jak naložit v kuchyni s vepřovým masem se dozvíte v našem speciálním článku Vepřové maso.

Co budete potřebovat

2,5 kg vepřové plece
1,7 kg bůčku bez kosti
Na bylinkovou pastu:
2 lžíce nasekané šalvěje
2 lžíce rozmarýnových listů
4 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžíce fenyklových semínek
1 lžička sušených chilli papriček
5 stroužků česneku
6 lžic olivového oleje
2 lžíce bílého vína
sůl
pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Připravte si bylinkovou pastu: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse a dejte stranou.

3) Vepřovou plec omyjte, osušte a ostrým nožem maso rozřízněte jako knihu. Poté ho potřete bylinkovou pastou a zarolujte, ze všech stran pořádně osolte, položte na bůček a obtočte jím roládu. Svažte kuchyňským provázkem a dejte na pekáč.

4) Pečte 15 minut, pak teplotu snižte na 170 °C a pečte asi 3 hodiny nebo dokud maso nebude měkké. Podávejte nakrájené na plátky, chcete-li, doplňte hořčicí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová roláda s bylinkovou pastou

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 2/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Další tipy jak naložit v kuchyni s vepřovým masem se dozvíte v našem speciálním článku Vepřové maso.

Co budete potřebovat

2,5 kg vepřové plece
1,7 kg bůčku bez kosti
Na bylinkovou pastu:
2 lžíce nasekané šalvěje
2 lžíce rozmarýnových listů
4 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžíce fenyklových semínek
1 lžička sušených chilli papriček
5 stroužků česneku
6 lžic olivového oleje
2 lžíce bílého vína
sůl
pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Připravte si bylinkovou pastu: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse a dejte stranou.

3) Vepřovou plec omyjte, osušte a ostrým nožem maso rozřízněte jako knihu. Poté ho potřete bylinkovou pastou a zarolujte, ze všech stran pořádně osolte, položte na bůček a obtočte jím roládu. Svažte kuchyňským provázkem a dejte na pekáč.

4) Pečte 15 minut, pak teplotu snižte na 170 °C a pečte asi 3 hodiny nebo dokud maso nebude měkké. Podávejte nakrájené na plátky, chcete-li, doplňte hořčicí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat