×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová roláda s bylinkovou pastou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Vepřová roláda s bylinkovou pastou

Tip do kuchyně

 

Další tipy jak naložit v kuchyni s vepřovým masem se dozvíte v našem speciálním článku Vepřové maso.

Co budete potřebovat

2,5 kg vepřové plece
1,7 kg bůčku bez kosti
Na bylinkovou pastu:
2 lžíce nasekané šalvěje
2 lžíce rozmarýnových listů
4 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžíce fenyklových semínek
1 lžička sušených chilli papriček
5 stroužků česneku
6 lžic olivového oleje
2 lžíce bílého vína
sůl
pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Připravte si bylinkovou pastu: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse a dejte stranou.

3) Vepřovou plec omyjte, osušte a ostrým nožem maso rozřízněte jako knihu. Poté ho potřete bylinkovou pastou a zarolujte, ze všech stran pořádně osolte, položte na bůček a obtočte jím roládu. Svažte kuchyňským provázkem a dejte na pekáč.

4) Pečte 15 minut, pak teplotu snižte na 170 °C a pečte asi 3 hodiny nebo dokud maso nebude měkké. Podávejte nakrájené na plátky, chcete-li, doplňte hořčicí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová roláda s bylinkovou pastou

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 2/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Další tipy jak naložit v kuchyni s vepřovým masem se dozvíte v našem speciálním článku Vepřové maso.

Co budete potřebovat

2,5 kg vepřové plece
1,7 kg bůčku bez kosti
Na bylinkovou pastu:
2 lžíce nasekané šalvěje
2 lžíce rozmarýnových listů
4 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžíce fenyklových semínek
1 lžička sušených chilli papriček
5 stroužků česneku
6 lžic olivového oleje
2 lžíce bílého vína
sůl
pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Připravte si bylinkovou pastu: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse a dejte stranou.

3) Vepřovou plec omyjte, osušte a ostrým nožem maso rozřízněte jako knihu. Poté ho potřete bylinkovou pastou a zarolujte, ze všech stran pořádně osolte, položte na bůček a obtočte jím roládu. Svažte kuchyňským provázkem a dejte na pekáč.

4) Pečte 15 minut, pak teplotu snižte na 170 °C a pečte asi 3 hodiny nebo dokud maso nebude měkké. Podávejte nakrájené na plátky, chcete-li, doplňte hořčicí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty