×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová minisekaná

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Vepřová minisekaná

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
1 mrkev, nastrouhaná najemno
50 g čerstvé strouhanky
175 ml rajčatového pyré
2 lžičky worcesterské omáčky
1 vejce
525 g mletého vepřového – výběr
2 lžičky čerstvých lístků tymiánu
7–8 cherry rajčat
1 lžička cukru
sůl a pepř
bramborová kaše
Spařené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Troubu zahřejte na 180 °C. Lžíci oleje rozpalte v pánvi a deset minut na něm opékejte cibuli a mrkev. Přendejte do mísy, přidejte strouhanku, pět lžic rajčatového pyré, worcesterskou omáčku, vajíčko, maso a polovinu tymiánu. Promíchejte, osolte a opepřete. Zbylým olejem vymažte čtyři menší zapékací mističky. Rozdělte do nich masovou směs, na ni zbývající pyré a navrch dejte přepůlená rajčátka. Posypte trochou cukru, solí, pepřem a zbylým tymiánem. Pečte padesát minut. Minisekané vyjměte a podávejte s kaší a fazolkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová minisekaná

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 1/2011
Průměrné hodnocení 3 (2)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
1 mrkev, nastrouhaná najemno
50 g čerstvé strouhanky
175 ml rajčatového pyré
2 lžičky worcesterské omáčky
1 vejce
525 g mletého vepřového – výběr
2 lžičky čerstvých lístků tymiánu
7–8 cherry rajčat
1 lžička cukru
sůl a pepř
bramborová kaše
Spařené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Troubu zahřejte na 180 °C. Lžíci oleje rozpalte v pánvi a deset minut na něm opékejte cibuli a mrkev. Přendejte do mísy, přidejte strouhanku, pět lžic rajčatového pyré, worcesterskou omáčku, vajíčko, maso a polovinu tymiánu. Promíchejte, osolte a opepřete. Zbylým olejem vymažte čtyři menší zapékací mističky. Rozdělte do nich masovou směs, na ni zbývající pyré a navrch dejte přepůlená rajčátka. Posypte trochou cukru, solí, pepřem a zbylým tymiánem. Pečte padesát minut. Minisekané vyjměte a podávejte s kaší a fazolkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Inspirujte se podobnými recepty