×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová minisekaná

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Vepřová minisekaná

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
1 mrkev, nastrouhaná najemno
50 g čerstvé strouhanky
175 ml rajčatového pyré
2 lžičky worcesterské omáčky
1 vejce
525 g mletého vepřového – výběr
2 lžičky čerstvých lístků tymiánu
7–8 cherry rajčat
1 lžička cukru
sůl a pepř
bramborová kaše
Spařené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Troubu zahřejte na 180 °C. Lžíci oleje rozpalte v pánvi a deset minut na něm opékejte cibuli a mrkev. Přendejte do mísy, přidejte strouhanku, pět lžic rajčatového pyré, worcesterskou omáčku, vajíčko, maso a polovinu tymiánu. Promíchejte, osolte a opepřete. Zbylým olejem vymažte čtyři menší zapékací mističky. Rozdělte do nich masovou směs, na ni zbývající pyré a navrch dejte přepůlená rajčátka. Posypte trochou cukru, solí, pepřem a zbylým tymiánem. Pečte padesát minut. Minisekané vyjměte a podávejte s kaší a fazolkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová minisekaná

Hlavní chod Snadné Česká Tymián , Rajče Magazín 1/2011
Průměrné hodnocení 3 (2)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
1 mrkev, nastrouhaná najemno
50 g čerstvé strouhanky
175 ml rajčatového pyré
2 lžičky worcesterské omáčky
1 vejce
525 g mletého vepřového – výběr
2 lžičky čerstvých lístků tymiánu
7–8 cherry rajčat
1 lžička cukru
sůl a pepř
bramborová kaše
Spařené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Troubu zahřejte na 180 °C. Lžíci oleje rozpalte v pánvi a deset minut na něm opékejte cibuli a mrkev. Přendejte do mísy, přidejte strouhanku, pět lžic rajčatového pyré, worcesterskou omáčku, vajíčko, maso a polovinu tymiánu. Promíchejte, osolte a opepřete. Zbylým olejem vymažte čtyři menší zapékací mističky. Rozdělte do nich masovou směs, na ni zbývající pyré a navrch dejte přepůlená rajčátka. Posypte trochou cukru, solí, pepřem a zbylým tymiánem. Pečte padesát minut. Minisekané vyjměte a podávejte s kaší a fazolkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty