×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová minisekaná

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Vepřová minisekaná

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
1 mrkev, nastrouhaná najemno
50 g čerstvé strouhanky
175 ml rajčatového pyré
2 lžičky worcesterské omáčky
1 vejce
525 g mletého vepřového – výběr
2 lžičky čerstvých lístků tymiánu
7–8 cherry rajčat
1 lžička cukru
sůl a pepř
bramborová kaše
Spařené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Troubu zahřejte na 180 °C. Lžíci oleje rozpalte v pánvi a deset minut na něm opékejte cibuli a mrkev. Přendejte do mísy, přidejte strouhanku, pět lžic rajčatového pyré, worcesterskou omáčku, vajíčko, maso a polovinu tymiánu. Promíchejte, osolte a opepřete. Zbylým olejem vymažte čtyři menší zapékací mističky. Rozdělte do nich masovou směs, na ni zbývající pyré a navrch dejte přepůlená rajčátka. Posypte trochou cukru, solí, pepřem a zbylým tymiánem. Pečte padesát minut. Minisekané vyjměte a podávejte s kaší a fazolkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová minisekaná

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 1/2011
Průměrné hodnocení 3 (2)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
1 mrkev, nastrouhaná najemno
50 g čerstvé strouhanky
175 ml rajčatového pyré
2 lžičky worcesterské omáčky
1 vejce
525 g mletého vepřového – výběr
2 lžičky čerstvých lístků tymiánu
7–8 cherry rajčat
1 lžička cukru
sůl a pepř
bramborová kaše
Spařené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Troubu zahřejte na 180 °C. Lžíci oleje rozpalte v pánvi a deset minut na něm opékejte cibuli a mrkev. Přendejte do mísy, přidejte strouhanku, pět lžic rajčatového pyré, worcesterskou omáčku, vajíčko, maso a polovinu tymiánu. Promíchejte, osolte a opepřete. Zbylým olejem vymažte čtyři menší zapékací mističky. Rozdělte do nich masovou směs, na ni zbývající pyré a navrch dejte přepůlená rajčátka. Posypte trochou cukru, solí, pepřem a zbylým tymiánem. Pečte padesát minut. Minisekané vyjměte a podávejte s kaší a fazolkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty