Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová kotleta s opékanými brambůrky a salátem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová kotleta s opékanými brambůrky a salátem

Vepřová kotleta s opékanými brambůrky a salátem

Vepřová kotleta s opékanými brambůrky a salátem
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory typu B 600 g
  • Vepřová pečeně plátky 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Olej olivový 3 plž
  • Javorový sirup 1 plž
  • Polníček 250 g
  • Citron 1 ks
  • Rajčata cherry 200 g
  • Brambory typu B 600 g
  • Vepřová pečeně plátky 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Olej olivový 3 plž
  • Javorový sirup 1 plž
  • Polníček 250 g
  • Citron 1 ks
  • Rajčata cherry 200 g

Příprava

1
Nakrájejte 600 g dobře omytých brambor na kousky a vařte je v osolené vodě zhruba 12 minut do změknutí. Pak je sceďte a dejte stranou.
2
Z obou stran osolte a opepřete 600 g Královské pečeně plátky. Nasekejte rozmarýn nadrobno a posypte jím plátky. Nakonec maso zakápněte 1 lžící olivového oleje a dobře ho vmasírujte z obou stran spolu s kořením. Plátky pečeně opečte 5 minut z každé strany na rozpálené grilovací pánvi.
3
Na stejné pánvi opečte se lžící olivového oleje dozlatova brambory. Nasekejte omytý tymián a nakonec jím brambory posypte.
4
V misce smíchejte zbylou lžíci oleje, lžíci javorového sirupu a šťávu z citronu. Omyjte 200 g cherry rajčat a nakrájejte je na kousky. Vsypte je do mísy, přidejte 250 g omytého polníčku a vše přelijte připraveným dresinkem. Nakonec salát dobře promíchejte a ihned servírujte s ogrilovanými plátky Královské pečeně a brambůrky. Hostina začíná.
1
Nakrájejte 600 g dobře omytých brambor na kousky a vařte je v osolené vodě zhruba 12 minut do změknutí. Pak je sceďte a dejte stranou.
2
Z obou stran osolte a opepřete 600 g Královské pečeně plátky. Nasekejte rozmarýn nadrobno a posypte jím plátky. Nakonec maso zakápněte 1 lžící olivového oleje a dobře ho vmasírujte z obou stran spolu s kořením. Plátky pečeně opečte 5 minut z každé strany na rozpálené grilovací pánvi.
3
Na stejné pánvi opečte se lžící olivového oleje dozlatova brambory. Nasekejte omytý tymián a nakonec jím brambory posypte.
4
V misce smíchejte zbylou lžíci oleje, lžíci javorového sirupu a šťávu z citronu. Omyjte 200 g cherry rajčat a nakrájejte je na kousky. Vsypte je do mísy, přidejte 250 g omytého polníčku a vše přelijte připraveným dresinkem. Nakonec salát dobře promíchejte a ihned servírujte s ogrilovanými plátky Královské pečeně a brambůrky. Hostina začíná.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.