
Vepřová kotleta s opékanými brambůrky a salátem

Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory typu B 600 g
- Vepřová pečeně plátky 600 g
- Sůl
- Pepř
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Olej olivový 3 plž
- Javorový sirup 1 plž
- Polníček 250 g
- Citron 1 ks
- Rajčata cherry 200 g
- Brambory typu B 600 g
- Vepřová pečeně plátky 600 g
- Sůl
- Pepř
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Olej olivový 3 plž
- Javorový sirup 1 plž
- Polníček 250 g
- Citron 1 ks
- Rajčata cherry 200 g
Příprava
- 1Nakrájejte 600 g dobře omytých brambor na kousky a vařte je v osolené vodě zhruba 12 minut do změknutí. Pak je sceďte a dejte stranou.
- 2Z obou stran osolte a opepřete 600 g Královské pečeně plátky. Nasekejte rozmarýn nadrobno a posypte jím plátky. Nakonec maso zakápněte 1 lžící olivového oleje a dobře ho vmasírujte z obou stran spolu s kořením. Plátky pečeně opečte 5 minut z každé strany na rozpálené grilovací pánvi.
- 3Na stejné pánvi opečte se lžící olivového oleje dozlatova brambory. Nasekejte omytý tymián a nakonec jím brambory posypte.
- 4V misce smíchejte zbylou lžíci oleje, lžíci javorového sirupu a šťávu z citronu. Omyjte 200 g cherry rajčat a nakrájejte je na kousky. Vsypte je do mísy, přidejte 250 g omytého polníčku a vše přelijte připraveným dresinkem. Nakonec salát dobře promíchejte a ihned servírujte s ogrilovanými plátky Královské pečeně a brambůrky. Hostina začíná.
- 1Nakrájejte 600 g dobře omytých brambor na kousky a vařte je v osolené vodě zhruba 12 minut do změknutí. Pak je sceďte a dejte stranou.
- 2Z obou stran osolte a opepřete 600 g Královské pečeně plátky. Nasekejte rozmarýn nadrobno a posypte jím plátky. Nakonec maso zakápněte 1 lžící olivového oleje a dobře ho vmasírujte z obou stran spolu s kořením. Plátky pečeně opečte 5 minut z každé strany na rozpálené grilovací pánvi.
- 3Na stejné pánvi opečte se lžící olivového oleje dozlatova brambory. Nasekejte omytý tymián a nakonec jím brambory posypte.
- 4V misce smíchejte zbylou lžíci oleje, lžíci javorového sirupu a šťávu z citronu. Omyjte 200 g cherry rajčat a nakrájejte je na kousky. Vsypte je do mísy, přidejte 250 g omytého polníčku a vše přelijte připraveným dresinkem. Nakonec salát dobře promíchejte a ihned servírujte s ogrilovanými plátky Královské pečeně a brambůrky. Hostina začíná.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.