Kokotky vymažte máslem a přímo do nich vyklepněte vejce, maximálně tři do jedné. (Do menších kokotek můžete použít malá křepelčí vejce.) Osolte a opepřete. Pak je postavte na dno kastrolu či pekáče a do nádoby vlijte vodu, aby sahala do poloviny výšky kokotek. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 8–12 minut, aby bílek ztuhnul. Žloutky však musí zůstat tekuté. Před podáváním posypte pažitkou a parmazánem. Jezte s čerstvým chlebem.
1
Kokotky vymažte máslem a přímo do nich vyklepněte vejce, maximálně tři do jedné. (Do menších kokotek můžete použít malá křepelčí vejce.) Osolte a opepřete. Pak je postavte na dno kastrolu či pekáče a do nádoby vlijte vodu, aby sahala do poloviny výšky kokotek. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 8–12 minut, aby bílek ztuhnul. Žloutky však musí zůstat tekuté. Před podáváním posypte pažitkou a parmazánem. Jezte s čerstvým chlebem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!