
Vejce do skla

Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Svačina
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo
- Sůl
- Vejce 12 ks
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Pepř
- Parmazán
- Chléb
- Máslo
- Sůl
- Vejce 12 ks
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Pepř
- Parmazán
- Chléb
Příprava
- 1Kokotky vymažte máslem a přímo do nich vyklepněte vejce, maximálně tři do jedné. (Do menších kokotek můžete použít malá křepelčí vejce.) Osolte a opepřete. Pak je postavte na dno kastrolu či pekáče a do nádoby vlijte vodu, aby sahala do poloviny výšky kokotek. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 8–12 minut, aby bílek ztuhnul. Žloutky však musí zůstat tekuté. Před podáváním posypte pažitkou a parmazánem. Jezte s čerstvým chlebem.
- 1Kokotky vymažte máslem a přímo do nich vyklepněte vejce, maximálně tři do jedné. (Do menších kokotek můžete použít malá křepelčí vejce.) Osolte a opepřete. Pak je postavte na dno kastrolu či pekáče a do nádoby vlijte vodu, aby sahala do poloviny výšky kokotek. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 8–12 minut, aby bílek ztuhnul. Žloutky však musí zůstat tekuté. Před podáváním posypte pažitkou a parmazánem. Jezte s čerstvým chlebem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.