×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Veget burger zdravě a cool

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Veget burger zdravě a cool

Co budete potřebovat

300 g červené čočky
400 ml zeleninového vývaru
150 g jemných ovesných vloček
1 lžička sušeného chilli
1 lžička mletého koriandru
1 vejce
1 lžička soli
slunečnicový olej na opékání
2 mrkve
100 g červeného zelí
1⁄2 okurky
6 bulek hamburgerového typu
100 g cizrnového hummusu
1 hrst baby salátu
1 lžíce sterilované kukuřice
2 snítky čerstvého kopru
2 snítky čerstvého koriandru

Jak na to?

1. Čočku zalijte studeným zeleninovým vývarem a vařte 5–8 minut doměkka. Pak rozmixujte tyčovým mixérem nebo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte vločky, chilli, mletý koriandr, vejce a sůl. Smíchejte a nechte 30 minut chladit v lednici.
2. Z vychlazené směsi vytvarujte 12 burgerů. Rozehřejte olej na pánvi a burgery opékejte 4–5 minut z každé strany. Pak dejte na plech vyložený pečicím papírem a 10 minut zapečte v troubě na 180 °C.
3. Mrkev a zelí nakrouhejte, okurku nakrájejte na plátky. Bulky rozkrojte a opečte jejich vnitřní stranu.
4. Obě strany bulky potřete hummusem. Naplňte postupně salátem, dvěma burgery, mrkví, zelím a kukuřicí. Ozdobte koprem, koriandrem a servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Veget burger zdravě a cool

Hlavní chod Snadné Americká Párty Vegetariánské Chilli paprička Magazín 2/2019 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

300 g červené čočky
400 ml zeleninového vývaru
150 g jemných ovesných vloček
1 lžička sušeného chilli
1 lžička mletého koriandru
1 vejce
1 lžička soli
slunečnicový olej na opékání
2 mrkve
100 g červeného zelí
1⁄2 okurky
6 bulek hamburgerového typu
100 g cizrnového hummusu
1 hrst baby salátu
1 lžíce sterilované kukuřice
2 snítky čerstvého kopru
2 snítky čerstvého koriandru

Jak na to?

1. Čočku zalijte studeným zeleninovým vývarem a vařte 5–8 minut doměkka. Pak rozmixujte tyčovým mixérem nebo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte vločky, chilli, mletý koriandr, vejce a sůl. Smíchejte a nechte 30 minut chladit v lednici.
2. Z vychlazené směsi vytvarujte 12 burgerů. Rozehřejte olej na pánvi a burgery opékejte 4–5 minut z každé strany. Pak dejte na plech vyložený pečicím papírem a 10 minut zapečte v troubě na 180 °C.
3. Mrkev a zelí nakrouhejte, okurku nakrájejte na plátky. Bulky rozkrojte a opečte jejich vnitřní stranu.
4. Obě strany bulky potřete hummusem. Naplňte postupně salátem, dvěma burgery, mrkví, zelím a kukuřicí. Ozdobte koprem, koriandrem a servírujte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty