
Veganské skořicové rolky
Skořice je oblíbené koření pro zahřátí. Proto skořicové rolky milují po celé Skandinávii. Sladká zimní tečka, kterou si prostě zamilujete.

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Bez laktózy
Recepty na každý den
Dezert
Ingredience
Složení 15 porcí
- Mandlové mléko 120 ml
- Droždí sušené 1 ks
- Sůl
- Mouka špaldová 400 g
- Olej kokosový 4 plž
- Pomerančová šťáva 100 ml
- Cukr kokosový 125 g
- Skořice mletá 1 plž
- Mandlové mléko 120 ml
- Droždí sušené 1 ks
- Sůl
- Mouka špaldová 400 g
- Olej kokosový 4 plž
- Pomerančová šťáva 100 ml
- Cukr kokosový 125 g
- Skořice mletá 1 plž
Příprava
- 1K mandlovému mléku přidejte dvě lžíce vody, lžíci kokosového cukru a kokosový olej. Zahřejte, aby se olej rozpustil a směs měla vlažnou teplotu, ve které můžete udržet prst. Nesmí být příliš horká. Vmíchejte kvasnice a nechte asi tak 10 minut vzejít.
- 2Ke kvásku začněte postupně zapracovávat špaldovou mouku se špetkou soli a pomerančovou šťávu. Ze začátku se bude těsto lepit. Můžete přidat trochu mouky navíc, ale ne příliš velké množství. Až se přestane přichytávat na mísu, je připravené na kynutí. Přikryjte mísu čistou utěrkou, umístěte ji do tepla a nechte 45–60 minut kynout.
- 3Připravte si kulatou formu na pečení o průměru 20–25 cm a vymažte ji kokosovým olejem. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a válečkem rozválejte aspoň přibližně do obdélníkového tvaru. Potřete kokosovým olejem a posypte cukrem se skořicí.
- 4Z delší strany zarolujte těsto jako roládu a přitiskněte okraj. Položte spojem dolů a ostrým nožem nakrájejte na 15 menších dílků. Naskládejte je do formy řeznou stranou dolů, naplacato. Než se trouba předehřeje na 180 °C, nechte rolky ještě asi 20 minut kynout. Pečte 20 minut dozlatova. Na posledních pět minut můžete pekáč zakrýt alobalem, aby rolky příliš nezhnědly. Nechte je vychladnout ve formě.
- 1K mandlovému mléku přidejte dvě lžíce vody, lžíci kokosového cukru a kokosový olej. Zahřejte, aby se olej rozpustil a směs měla vlažnou teplotu, ve které můžete udržet prst. Nesmí být příliš horká. Vmíchejte kvasnice a nechte asi tak 10 minut vzejít.
- 2Ke kvásku začněte postupně zapracovávat špaldovou mouku se špetkou soli a pomerančovou šťávu. Ze začátku se bude těsto lepit. Můžete přidat trochu mouky navíc, ale ne příliš velké množství. Až se přestane přichytávat na mísu, je připravené na kynutí. Přikryjte mísu čistou utěrkou, umístěte ji do tepla a nechte 45–60 minut kynout.
- 3Připravte si kulatou formu na pečení o průměru 20–25 cm a vymažte ji kokosovým olejem. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a válečkem rozválejte aspoň přibližně do obdélníkového tvaru. Potřete kokosovým olejem a posypte cukrem se skořicí.
- 4Z delší strany zarolujte těsto jako roládu a přitiskněte okraj. Položte spojem dolů a ostrým nožem nakrájejte na 15 menších dílků. Naskládejte je do formy řeznou stranou dolů, naplacato. Než se trouba předehřeje na 180 °C, nechte rolky ještě asi 20 minut kynout. Pečte 20 minut dozlatova. Na posledních pět minut můžete pekáč zakrýt alobalem, aby rolky příliš nezhnědly. Nechte je vychladnout ve formě.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.