×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Veganské skořicové rolky

Další recepty a články

Hermelínová pomazánka na...
Hermelínová...
Hermelínová pomazánka na...
Hermelínová pomazánka na...
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s...
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s hermelínem
Bramborové lupínky s octem a...
Bramborové lupínky s...
Bramborové lupínky s octem a...
Bramborové lupínky s octem a...
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake

Veganské skořicové rolky

Co budete potřebovat

Těsto
120 ml mandlového mléka
1 lžíce kokosového cukru
2 lžíce kokosového oleje + trochu navíc na vymazání formy
1 balíček instantního droždí (9 g)
400 g špaldové mouky
špetka soli
100 ml čerstvé pomerančové šťávy
Náplň
2 lžíce kokosového oleje
100 g kokosového cukru
1 lžíce mleté skořice

Jak na to?

K mandlovému mléku přidejte dvě lžíce vody, lžíci kokosového cukru a kokosový olej. Zahřejte, aby se olej rozpustil a směs měla vlažnou teplotu, ve které můžete udržet prst. Nesmí být příliš horká. Vmíchejte kvasnice a nechte asi tak 10 minut vzejít.
Ke kvásku začněte postupně zapracovávat špaldovou mouku se špetkou soli a pomerančovou šťávu. Ze začátku se bude těsto lepit. Můžete přidat trochu mouky navíc, ale ne příliš velké množství. Až se přestane přichytávat na mísu, je připravené na kynutí. Přikryjte mísu čistou utěrkou, umístěte ji do tepla a nechte 45–60 minut kynout.
Připravte si kulatou formu na pečení o průměru 20–25 cm a vymažte ji kokosovým olejem. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a válečkem rozválejte aspoň přibližně do obdélníkového tvaru. Potřete kokosovým olejem a posypte cukrem se skořicí.
Z delší strany zarolujte těsto jako roládu a přitiskněte okraj. Položte spojem dolů a ostrým nožem nakrájejte na 15 menších dílků. Naskládejte je do formy řeznou stranou dolů, naplacato. Než se trouba předehřeje na 180 °C, nechte rolky ještě asi 20 minut kynout. Pečte 20 minut dozlatova. Na posledních pět minut můžete pekáč zakrýt alobalem, aby rolky příliš nezhnědly. Nechte je vychladnout ve formě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Veganské skořicové rolky

Dezert Velmi snadné Vegetariánské Něco lehkého Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 2/2018 Počet porcí: 15
(0)
Skořice je oblíbené koření pro zahřátí. Proto skořicové rolky milují po celé Skandinávii. Sladká zimní tečka, kterou si prostě zamilujete.

Co budete potřebovat

Těsto
120 ml mandlového mléka
1 lžíce kokosového cukru
2 lžíce kokosového oleje + trochu navíc na vymazání formy
1 balíček instantního droždí (9 g)
400 g špaldové mouky
špetka soli
100 ml čerstvé pomerančové šťávy
Náplň
2 lžíce kokosového oleje
100 g kokosového cukru
1 lžíce mleté skořice

Jak na to?

K mandlovému mléku přidejte dvě lžíce vody, lžíci kokosového cukru a kokosový olej. Zahřejte, aby se olej rozpustil a směs měla vlažnou teplotu, ve které můžete udržet prst. Nesmí být příliš horká. Vmíchejte kvasnice a nechte asi tak 10 minut vzejít.
Ke kvásku začněte postupně zapracovávat špaldovou mouku se špetkou soli a pomerančovou šťávu. Ze začátku se bude těsto lepit. Můžete přidat trochu mouky navíc, ale ne příliš velké množství. Až se přestane přichytávat na mísu, je připravené na kynutí. Přikryjte mísu čistou utěrkou, umístěte ji do tepla a nechte 45–60 minut kynout.
Připravte si kulatou formu na pečení o průměru 20–25 cm a vymažte ji kokosovým olejem. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a válečkem rozválejte aspoň přibližně do obdélníkového tvaru. Potřete kokosovým olejem a posypte cukrem se skořicí.
Z delší strany zarolujte těsto jako roládu a přitiskněte okraj. Položte spojem dolů a ostrým nožem nakrájejte na 15 menších dílků. Naskládejte je do formy řeznou stranou dolů, naplacato. Než se trouba předehřeje na 180 °C, nechte rolky ještě asi 20 minut kynout. Pečte 20 minut dozlatova. Na posledních pět minut můžete pekáč zakrýt alobalem, aby rolky příliš nezhnědly. Nechte je vychladnout ve formě.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hermelínová pomazánka na...
Hermelínová pomazánka na...
Hermelínová pomazánka na...
Hermelínová pomazánka na...
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s hermelínem
Bramborové lupínky s octem a...
Bramborové lupínky s octem a...
Bramborové lupínky s octem a...
Bramborové lupínky s octem a...
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty