Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

Bio v akci

V hypermarketech Albert nyní najdete Bio nabídku v extra katalogu. Zkuste to s Bio i vy!

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Vánoční kuba ze sušených hub a žampionů

Inspirujte se podobnými recepty

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vánoční kokosový sněhulák
Vánoční kokosový...
Vánoční kokosový sněhulák
Vánoční kokosový sněhulák
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka

Vánoční kuba ze sušených hub a žampionů

Co budete potřebovat

500 g ječných krup
40 g sušených lesních hub
700 ml vody
1 zeleninový bujón
1 lžička sádla
1 šalotka
3 stroužky česneku
100 g másla
250 g čerstvých žampionů
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžíce sušené majoránky
½ lžičky drceného kmínu
sůl
pepř
1 snítka čerstvé
petržele

Jak na to?

1. Pod studenou vodou propláchněte kroupy, sušené houby a nechte je do druhého dne namočené ve vodě.

2. Kroupy vařte ve vodě s bujónem a lžičkou sádla 30–40 minut doměkka.

3. Oloupanou šalotku nakrájejte na kostičky. Žampiony a 2 stroužky česneku nakrájejte na plátky. Slijte namočené sušené houby, vodu uchovejte.

4. Na pánvi rozehřejte 50 g másla, zpěňte na něm šalotku a česnek, přidejte žampiony a restujte. Postupně přidejte kroupy, namočené sušené houby a lístky tymiánu. Podlijte 250 ml vody z namáčených hub a 10 minut duste.

5. Vmíchejte zbylých 50 g studeného másla, přidejte utřený zbylý stroužek česneku, majoránku, kmín, ½ lžičky soli a špetku pepře.

6. Směs přendejte do vymazané zapékací mísy 20 × 30 cm a pečte 10 minut v troubě na 220 °C. Uvnitř by měl zůstat vánoční kuba krémový a na povrchu mít křupavou krustu. Ozdobte žampiony a nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční kuba ze sušených hub a žampionů

Polévka Snadné Polévky Vánoce Videorecept Magazín 12/2020 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

500 g ječných krup
40 g sušených lesních hub
700 ml vody
1 zeleninový bujón
1 lžička sádla
1 šalotka
3 stroužky česneku
100 g másla
250 g čerstvých žampionů
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžíce sušené majoránky
½ lžičky drceného kmínu
sůl
pepř
1 snítka čerstvé
petržele

Jak na to?

1. Pod studenou vodou propláchněte kroupy, sušené houby a nechte je do druhého dne namočené ve vodě.

2. Kroupy vařte ve vodě s bujónem a lžičkou sádla 30–40 minut doměkka.

3. Oloupanou šalotku nakrájejte na kostičky. Žampiony a 2 stroužky česneku nakrájejte na plátky. Slijte namočené sušené houby, vodu uchovejte.

4. Na pánvi rozehřejte 50 g másla, zpěňte na něm šalotku a česnek, přidejte žampiony a restujte. Postupně přidejte kroupy, namočené sušené houby a lístky tymiánu. Podlijte 250 ml vody z namáčených hub a 10 minut duste.

5. Vmíchejte zbylých 50 g studeného másla, přidejte utřený zbylý stroužek česneku, majoránku, kmín, ½ lžičky soli a špetku pepře.

6. Směs přendejte do vymazané zapékací mísy 20 × 30 cm a pečte 10 minut v troubě na 220 °C. Uvnitř by měl zůstat vánoční kuba krémový a na povrchu mít křupavou krustu. Ozdobte žampiony a nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vánoční kokosový sněhulák
Vánoční kokosový...
Vánoční kokosový sněhulák
Vánoční kokosový sněhulák
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka

Inspirujte se podobnými recepty