Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Vánoční kuba ze sušených hub a žampionů

Vánoční kuba ze sušených hub a žampionů

Ingredience

500 g ječných krup
40 g sušených lesních hub
700 ml vody
1 zeleninový bujón
1 lžička sádla
1 šalotka
3 stroužky česneku
100 g másla
250 g čerstvých žampionů
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžíce sušené majoránky
½ lžičky drceného kmínu
sůl
pepř
1 snítka čerstvé
petržele

Postup přípravy

1. Pod studenou vodou propláchněte kroupy, sušené houby a nechte je do druhého dne namočené ve vodě.

2. Kroupy vařte ve vodě s bujónem a lžičkou sádla 30–40 minut doměkka.

3. Oloupanou šalotku nakrájejte na kostičky. Žampiony a 2 stroužky česneku nakrájejte na plátky. Slijte namočené sušené houby, vodu uchovejte.

4. Na pánvi rozehřejte 50 g másla, zpěňte na něm šalotku a česnek, přidejte žampiony a restujte. Postupně přidejte kroupy, namočené sušené houby a lístky tymiánu. Podlijte 250 ml vody z namáčených hub a 10 minut duste.

5. Vmíchejte zbylých 50 g studeného másla, přidejte utřený zbylý stroužek česneku, majoránku, kmín, ½ lžičky soli a špetku pepře.

6. Směs přendejte do vymazané zapékací mísy 20 × 30 cm a pečte 10 minut v troubě na 220 °C. Uvnitř by měl zůstat vánoční kuba krémový a na povrchu mít křupavou krustu. Ozdobte žampiony a nasekanou petrželkou.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty