1
Do pánve vsypte cukr, přidejte med a vodu. Směs na pánvi rozehřejte a nechte zkaramelizovat a rozpustit cukr. Ve chvíli, kdy se směs zbarví do karamelu, okamžitě přisypte sodu a rychle promíchejte, aby se soda dobře spojila s karamelem.
2
Nemíchejte moc, ať nepřijdete o velké bubliny. V tento moment směs přelijte do připravené dortové formy o průměru 23 cm vyložené pečicím papírem a nechte 1 hodinu vychladnout.
3
Vytvořenou „plástev“ vyndejte z dortové formy a špičkou nože rozdělte na nepravidelné střepy.
4
Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte nad vodní lázní. Kousky pláství v ní opatrně namáčejte a dejte ztuhnout na pečicí papír.
5
Zaschlé plástve můžete jako cukroví uchovávat v plechové vánoční krabičce vyložené pečicím papírem.
1
Do pánve vsypte cukr, přidejte med a vodu. Směs na pánvi rozehřejte a nechte zkaramelizovat a rozpustit cukr. Ve chvíli, kdy se směs zbarví do karamelu, okamžitě přisypte sodu a rychle promíchejte, aby se soda dobře spojila s karamelem.
2
Nemíchejte moc, ať nepřijdete o velké bubliny. V tento moment směs přelijte do připravené dortové formy o průměru 23 cm vyložené pečicím papírem a nechte 1 hodinu vychladnout.
3
Vytvořenou „plástev“ vyndejte z dortové formy a špičkou nože rozdělte na nepravidelné střepy.
4
Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte nad vodní lázní. Kousky pláství v ní opatrně namáčejte a dejte ztuhnout na pečicí papír.
5
Zaschlé plástve můžete jako cukroví uchovávat v plechové vánoční krabičce vyložené pečicím papírem.